Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κερδίσαμε την ευκαιρία να βγούμε από την κρίση

Την ικανοποίηση για την έγκριση της δόσης μαμούθ των 52,5 δισ. ευρώ στη χώρα μας, την οποία χαρακτήρισε...
«μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και την Ευρώπη», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες. 


Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης και τόνισε ότι απομακρύνθηκε οριστικά όλο αυτό το σύννεφο αβεβαιότητας που σκέπαζε τη χώρα μας. Για πρώτη φορά αλλάζει το μείγμα της πολιτικής, υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη. Η σημερινή ημέρα είναι δικαίωση μιας πολιτικής, ημέρα ενότητας και ελπίδας γιατί σήμερα κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να βγούμε από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Mόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα εκταμιευθούν 52,5 δισ. και πρόσθεσε πως τώρα πρέπει να ψηφιστούν όσα έχουν συμφωνηθεί, όπως το φορολογικό, που κατατίθεται απόψε και να επισπευσθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές. «Η Ελλάδα σήμερα πήρε μια πολύ μεγάλη ανάσα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της και κέρδισε χρόνο για να φρενάρει την ύφεση και την ανεργία», τόνισε ο κ. Στουρνάρας. 

«Εγώ και η κυβέρνηση μου εκβιασμούς δεν δεχόμαστε. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι δυο ταχυτήτων και όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν την ίδια ακριβώς μεταχείριση, αυτή είναι η αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης», απάντησε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για το θέμα των περικοπών στους μισθούς των υπαλλήλων της βουλής.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa