Μπαρόζο :«Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει»


Tο 2013 είναι ότι «θα είναι ένα έτος δύσκολο, με την ανάπτυξη να επιστρέφει προς το τέλος του έτους. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει» δηλώνει

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στέλνει το δικό του μήνυμα προς την Ελλάδα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ αν και το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής αναφέρει ότι « η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Η απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση βοήθειας θα επιτρέψει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας και για μια σταδιακή επιστροφή της εμπιστοσύνης. Η απόφαση αυτή είναι ένα σαφές μήνυμα σε όσους στοιχημάτιζαν εναντίον μας», δηλώνει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Όμως όπως λέει η χώρα θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της καθώς η αλληλεγγύη αυτή δεν είναι άνευ όρων.

Το μήνυμα του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για το 2013 είναι ότι «θα είναι ένα έτος δύσκολο, με την ανάπτυξη να επιστρέφει προς το τέλος του έτους. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδίδει την τροπή που έλαβε η ελληνική κρίση στη χαλαρή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στους πολιτικούς δισταγμούς και εξηγεί γιατί η Επιτροπή δεν αντελήφθη νωρίτερα την κρίση.

«Δυστυχώς τα προβλήματα στην Ελλάδα υπερέβαιναν τις εξουσίες που είχε η Επιτροπή εκείνη τη χρονική στιγμή", τόνισε.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa