ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ...ΠΕΦΤΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ



Με την είσοδο στον Δεκέμβρη μετατρέπεται και σε πιο χειμερινό το σκηνικό του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα.

Ψυχρές μάζες με προέλευση από την κεντρική Ευρώπη και τα βορειοδυτικά Βαλκάνια βρίσκουν σταδιακά διέξοδο προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας που στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα θα γίνει περισσότερο αισθητή κυρίως από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η Δευτέρα θα ξημερώσει με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο, κατά την διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού κυρίως στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και αργότερα στην Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί συννεφιά με το ενδεχόμενο για λίγες τοπικές μόνο βροχές. Χιόνια θα πέφτουν σε ακόμα πιο χαμηλά υψόμετρα στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία, ενώ σε πολύ μεγαλύτερα υψόμετρα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και στην υπόλοιπη χώρα. Πάντως αργά την νύχτα προς την Τρίτη και από τα Δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

Οι άνεμοι που αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως το πολύ 7 μποφόρ σταδιακά και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ενισχυόμενοι τοπικά σε θυελλώδεις 8 μποφόρ (κυρίως στην περιοχή των Σποράδων). Η αλλαγή των ανέμων θα συνοδευτεί όπως είναι αναμενόμενο και σε μια κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου έως και 5 με 7 βαθμούς και δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 9 βαθμούς σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, τους 15 με 17 στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και τους 20 στα νότια νησιά του Αιγαίου.

Στην Αττική μια μικρή πιθανότητα για βροχή εντοπίζεται την Δευτέρα το απόγευμα ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι από τις πρώτες βράδυνες ώρες οι πολύ ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Για την Τρίτη δεν αναμένονται φαινόμενα στην χώρα –με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν λίγες βροχές το πρωί, ωστόσο η ψύχρα και το κρύο θα επιμείνουν εξαιτίας των ισχυρών βορείων ανέμων.

Νέα επιδείνωση και από τα Δυτικά αναμένεται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής Ελλάδας και εκ νέου επικράτηση αρχικά νοτίων ανέμων που θα μαλακώσουν αρχικά -κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο- το κρύο, ωστόσο, η εκ νέου στροφή τους σε βόρειους από την Τετάρτη το απόγευμα και από τα βόρεια θα οδηγήσουν σε νέα πτώση του υδραργύρου που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή την Πέμπτη.


 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa