Διώχνει τη Ζαρούλια ο Σαμαράς από το Συμβούλιο της Ευρώπης


«Δεσμεύομαι ότι η Ζαρούλια θα φύγει από το Συμβούλιο της Ευρώπης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός 


Τη δέσμευσή του ότι θα αλλάξει η σύνθεση της αντιπροσωπείας των Ελλήνων βουλευτών στο Συμβούλιο της Ευρώπης προκειμένου να αποκλειστεί η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, παρείχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος Μπενζαμέν Αμπτάν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ανδρών ο κ. Αμπτάν δήλωσε πως «η θέση αυτή που υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία είναι πανομοιότυπη με την θέση που έχουν ήδη πάρει το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλλει στον αποκλεισμό των νεοφασιστών της Χρυσής Αυγής από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος έχει δώσει αγώνα προκειμένου να αποκλειστεί η κυρία Ζαρούλια και κάθε άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής από τους 14 βουλευτές που συνθέτουν την ελληνική αντιπροσωπεία ώστε «να μην είναι η Ελλάδα εκείνη που θα ανοίξει την πόρτα του Συμβουλίου της Ευρώπης στους νεοφασίστες».

«Αυτό αποτελεί μια τεράστια νίκη της δημοκρατίας που θα ακουστεί στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη», συνέχισε ο κ. Αμπτάν και πρόσθεσε :«Η απόφαση αυτή επιτρέπει να σπάσουμε την δυναμική της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ενισχύει το αντιρατσιστικό κίνημα που εκφράστηκε δυναμικά στους δρόμους της Αθήνας το περασμένο Σάββατο, στη διάρκεια σιωπηλής πορείας στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 άτομα».
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa