Ρότσα: «Πιστεύουμε στη νίκη πρόκριση»


Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Λονδίνο για να εξαντλήσει αύριο
 απέναντι στην Τότεναμ όλες τις πιθανότητες που του έχουν απομείνει για να προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.


Αυτό επανέλαβε απόψε, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα. «Έχω πει, όταν φεύγαμε από την Αθήνα, πως όποιες πιθανότητες έχουμε θα τις παλέψουμε. Για μας το παιχνίδι αυτό είναι το σημαντικότερο. Με σεβασμό όμως και γνωρίζοντας ότι πρέπει να "πατάμε" σε κάποια πράγματα, όπως η ιστορία του Παναθηναϊκού θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάποιες μικρές πιθανότητες που έχουμε».

Ο Ρότσα αρνήθηκε να αποκαλύψει τα πλάνα του εν όψει της αυριανής αναμέτρησης, καθώς όπως είπε «είναι τακτική όλων των προπονητών, και στην Κίνα και στην Αφρική: αν φανερώσεις τα όπλα σου πας σε έναν πόλεμο χωρίς όπλα. Κανένας δεν θα απαντούσε σε αυτό. Ο Παναθηναϊκός από τη φύση του δεν μπορεί να παίζει στο μισό γήπεδο... Βέβαια, παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα».

Όσο για το αν θα έπρεπε να διαλέξει ποια νίκη θα προτιμούσε, εναντίον της Τότεναμ ή του Ολυμπιακού την Κυριακή, απάντησε με... ντρίπλα: «Αν ξεκινάμε από τώρα τι θα κάνουμε με τον Ολυμπιακό δεν θα είναι καλό. Κοιτάω πως θα κάνω μια ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε από τώρα να μιλάμε για το ματς της Κυριακής. Ο στόχος μας είναι εδώ. Το ντέρμπι είναι λίγο μακρινό για μας. Θα συζητήσουμε γι΄ αυτό στην επιστροφή και το Σάββατο, αλλά προς το παρών υπάρχει μόνο η Τότεναμ».

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Χουάν Ρότσα έκανε μια ιστορική αναδρομή: «Από το 1980 ήμουν οπαδός της Τότεναμ λόγω της παρουσίας του Αρντίλες και του Βίγια, δύο συμπαικτών μου στην εθνική. Έχω και φανέλα της Τότεναμ και είναι η μόνη αγγλική ομάδα που συμπαθώ και την παρακολουθώ, έστω από μακριά. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ».

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Είναι ένα παιχνίδι που όλοι οι παίκτες το θέλουμε. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να έχουμε και λίγη τύχη, γιατί σε αυτά τα ματς χρειάζεται και τύχη για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Όσο για το ντέρμπι που έπεται; «Πολλά παιδιά σκέφτονται αυτό το ματς και το συζητάμε στα αποδυτήρια, αλλά η νοοτροπία μας είναι να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αύριο είναι ο αγώνας με την Τότεναμ και θέλουμε να την κερδίσουμε. Είναι μεγάλη ομάδα, ξέρετε όμως ότι έχουμε κάνει πολλά διπλά στην Ευρώπη. Μετά θα έρθει το ντέρμπι, πρώτα η Τότεναμ».
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa