ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ



Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα χθες στην Αττική.

Η δυνατή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή μετέτρεψαν αρκετούς δρόμους σε ποτάμια. 

Αρκετά σπίτια πλημμύρισαν αλλά και δέντρα ξεριζώθηκαν, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί περίπου 100 κλήσεις για βοήθεια.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, από το μεσημέρι (14.20) της Πέμπτης, όταν ξεκίνησε η εκδήλωση των ισχυρών ανέμων και των βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε συνολικά 98 κλήσεις, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν 24 αντλήσεις υδάτων, 39 κοπές δέντρων και 9 αφαιρέσεις αντικειμένων. Εικοσιένα συνεργεία πήραν μέρος στις κατά τόπους επιχειρήσεις, με 52 πυροσβέστες.

Τα εντονότερα προβλήματα σημειώθηκαν στα βόρεια του νομού, και συγκεκριμένα στις παρυφές της Σταμάτας και στη Δροσιά. Η κίνηση στη λεωφόρο Σταμάτας σταμάτησε για λίγες ώρες, παρά το γεγονός ότι τα φρεάτια είχαν γενικά καθαριστεί.

Παρα το γεγονός ότι τα φρεάτια στην περιοχή της Δροσιάς είχαν καθαριστεί, οι δρόμοι πλημμύρισαν
Αποκαταστάθηκε λίγες ώρες μετά, περίπου στις 10.00 το πρωί, όταν τα νερά υποχώρησαν, αλλά και πάλι η κίνηση γινόταν με δυσκολία, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Η Πυροσβεστική από το πρωί έκανε συνολικά 15 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια που πλημμύρισαν.
Δυσκολίες αντιμετώπισαν κάτοικοι, οδηγοί και επιβάτες στην Πεντέλη, από ρέμα που υπερχείλισε. Μάλιστα στη λεωφόρο Πεντέλης, στο σημείο της γέφυρας που συνδέει Μαρούσι και Μελίσσια, ένα σχολικό λεωφορείο εγκλωβίστηκε. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν οδηγοί και επιβάτες, όλοι σώοι.
 Το σχολικό απομακρύνθηκε από το σημείο με γερανό της Τροχαίας, λόγω βλάβης.


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν αρχίσει να υποχωρούν. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο λόγω του καιρού και ισχυρών ανέμων κλειστές παρέμεναν χθες οι γραμμές για τη Σαλαμίνα από Πειραιά και Πέραμα.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa