Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των Λακώνων βουλευτών


ΣΠΑΡΤΗ. Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής τα πόθεν έσχες, για το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010) συνολικά, 508 πολιτικών προσώπων. Τα πόθεν έσχες όλων των υπόχρεων θα παραμείνουν αναρτημένα στο διαδίκτυο για έναν μήνα, δηλαδή έως τις 11 Ιανουαρίου 2013.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων, σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις και δικαιολογητικά.
Οι δηλώσεις των Λακώνων βουλευτών
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων των Λακώνων βουλευτών.
Θαν. Δαβάκης
Ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης είναι ιδιοκτήτης έξι ακινήτων σε Αθήνα, Λάρισα, Σπάρτη και Οίτυλο, ενώ σε ορισμένα εξ’ αυτών προκύπτει ποσοστό συνιδιοκτησίας μαζί με τη σύζυγό του. Ο κ. Δαβάκης εμφανίζει καταθέσεις σε τράπεζες ύψους 14.707 ευρώ, ενώ όσον αφορά τη βουλευτική του αποζημίωση, ο κ. Δαβάκης φορολογείται για 26.156 ευρώ, με το αφορολόγητο ποσό να ανέρχεται σε 87.924 ευρώ. Τέλος, ο βουλευτής δηλώνει και δύο ΙΧ οχήματα 1.400 και 1.994 κυβ. εκ., αντίστοιχα.
Δείτε την αναλυτική δήλωση του κ. Δαβάκη εδώ
Φ. Πατριανάκου
Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου εμφανίζεται να κατέχει, μαζί με το σύζυγό της, 18 ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και του Πειραιά (Μελίσσια, Μαρκόπουλο, Βίλια, Σαλαμίνα), όπως και στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Κυκλάδων, Φθιώτιδας και Λακωνίας (δ. Ανατολ. Μάνης).  Η λάκαινα βουλευτής και ο σύζυγός της δηλώνουν, επίσης, μετοχές και ομόλογα η συνολική αξία κτήσης των οποίων ξεπερνά το 1,4 εκ. ευρώΟι τραπεζικές καταθέσεις που διαθέτει το ζευγάρι αγγίζουν τα 426.000 ευρώ, ενώ παρουσιάζονται ποσά ύψους 372.527 σε βρετανικές λίρες (GBP) και 178.939 σε δολάρια ΗΠΑ.
Όσον αφορά τη φορολόγηση λοιπών εισοδημάτων, η βουλευτής δηλώνει, μαζί με το σύζυγό της,67.000 ευρώ, ενώ το ζευγάρι διαθέτει δύο ΙΧ οχήματα 1.600 κυβ. εκ.
Δείτε την αναλυτική δήλωση της κας Πατριανάκου εδώ
Λ. Γρηγοράκος
O βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης 11 ακινήτων σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Λακωνία, ενώ οι τραπεζικές του καταθέσεις ανέρχονται σε, περίπου,182.000 ευρώΤο φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης του λάκωνα βουλευτή υπολογίζεται σε 26.366 ευρώ και το αφορολόγητο σε 66.493 ευρώ. Επίσης, ο κ. Γρηγοράκος εμφανίζει λοιπά εισοδήματα από άλλες πηγές ύψους 46.866 ευρώ. Τέλος, ο λάκωνας πολιτικός είναι ιδιοκτήτης ενός ΙΧ οχήματος 1.597 κυβ. εκ.
Δείτε την αναλυτική δήλωση του κ. Γρηγοράκου εδώ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa