Εβδομάδα συνεκπαιδεύσεων για την Πολεμική Αεροπορία μας...!!


Εντατικό πρόγραμμα συνεκπαιδεύσεων προβλέπεται αυτή την εβδομάδα για την Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από Δευτέρα, 03 έως και την Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 και στο πλαίσιο... 


του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Ισραήλ 2012, θα διεξαχθεί (και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη) κοινή εκπαιδευτική άσκηση στην περιοχή της Κρήτης, της Πελοποννήσου και του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, εντός FIR Αθηνών. Στη διμερή άσκηση συμμετέχει και αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον, με την άφιξη των F-16 Block52+ της Πολωνικής Αεροπορίας στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου ξεκινά σήμερα η διεξαγωγή κοινής εκπαιδευτικής άσκησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Πολωνίας για το 2012.

Οι δύο Αεροπορίες έχουν πετάξει μαζί στο παρελθόν σε διεθνείς ασκήσεις όπως το TLP και το Tiger Meet ενώ τον Ιούνιο του 2009 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ελληνο-πολωνική άσκηση στην 115 ΠΜ στη Αεροπορική Βάση Σούδας. 



 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa