Παπούλιας προς Στουρνάρα: Να γίνει ιδιώνυμο η φοροδιαφυγή

Να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η φοροδιαφυγή, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας. 

Ο κ. Στουρνάρας, είπε ότι ένα τέτοιο ζήτημα ήδη εξετάζεται μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης για περιπτώσεις όμως αρκετά εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Οι ποινές, δηλαδή να μην έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει, είπε, στην Αμερική και εξήγησε: «Δηλαδή θα συμβιβάζεσαι, θα πληρώνεις ή θα πηγαίνεις φυλακή. Αλλιώς δεν γίνεται...».

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε επίσης να γίνει εθνικός στόχος η φοροδιαφυγή και ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι «τώρα, μόλις με το καλό τελειώσουμε αυτά που κάνουμε με το Eurogroup, όλη έμφασή μας θα πέσει εκεί».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο και για το επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, για τις οικογένειες με παιδιά, επισημαίνοντας ότι είναι άλλο μεγάλο εθνικό πρόβλημα και ότι «θα μείνει η Ελλάδα χωρίς Έλληνες». 

Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι «αυτό το εξετάζουμε», χωρίς όμως να επεκταθεί, απλώς πρόσθεσε ότι «πρέπει να βάλουμε και εισοδηματικά κριτήρια, να μην παίρνουν όλοι». Ο κ. Παπούλιας είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να έχουμε δωρεάν παιδεία και οι άνθρωποι που μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό να μην πληρώνουν.

Σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Στουρνάρας ανήγγειλε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή στις 11 Δεκεμβρίου, ότι προσπαθεί να βρει και την κλίμακα και τη πολιτική για τα παιδιά, λέγοντας ότι αυτό θα γίνει μέσω στοχευμένων δαπανών και όχι μέσω αφορολόγητου. Εξήγησε ότι θα γίνει με επιδόματα και για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί ακόμα, σε οικογένειες όμως που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια.

Είπε ακόμα ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα «μίνι νομοσχέδιο» και ότι το ευρύτερο φορολογικό νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή και τη φορολογική διοίκηση θα κατατεθεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Τέλος ανέφερε ότι τη Λίστα Λαγκάρντ δεν την έχει πάρει ακόμα στα χέρια του και ότι την περιμένει από τη Γαλλία.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa