«Οι αστυνομικοί με χτύπαγαν χωρίς λόγο»


Η νοσηλεύτρια Γεωργία Ευθυμίου μίλησε για την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης στη Νίκαια, την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Κίνησης Ενωμένων Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Η κ. Ευθυμίου ανέφερε πως την ώρα που τελείωνε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με
συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ, ο οποίος -όπως κατήγγειλε- τη χτύπησε στο κεφάλι με την πίσω πλευρά του γκλομπ και ακολούθως, ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, άλλος άνδρας των ΜΑΤ την κλώτσησε στο πόδι.

«Κατέληξα στο νοσοκομείο, όπου μού έγινε αξονική και μου τοποθετήθηκαν έξι ράμματα στο κεφάλι. Νοσηλεύτηκα όλο το βράδυ και ακόμη ζαλίζομαι. Ήθελα να τονίσω περισσότερο από όλα, τη λύσσα με την οποία με χτύπησαν οι αστυνομικοί, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποιος λόγος» σημείωσε η νοσηλεύτρια.

Για «συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με δηλώσεις του περί πάταξης των ταγμάτων εφόδου, συμπράττει σε αυτή τη σχέση» και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 19ης Ιανουαρίου.

Παραλληλισμό των επιθέσεων σε βάρος της νοσηλεύτριας και του συναδέρφου του, Δημήτρη Στρατούλη, έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, ο οποίος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «μακρύ χέρι του συστήματος, που βολεύει την κυβέρνηση» και «δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία».

Οι ομιλητές κατήγγειλαν πως κατά τη διάρκεια της αντιρατσιστικής διαδήλωσης στη Νίκαια, σε βάρος των συγκεντρωμένων κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα δίτροχο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, «εκ των οποίων ένα φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής και κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο».

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε και σε «πρωτοφανή όγκο αστυνομικών δυνάμεων», οι οποίες, όπως κατήγγειλε, περικύκλωσαν το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη τους πορεία.

(Φωτογραφία από την Κίνηση Ενωμένων Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή)


bloko.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa