«Προσπαθώ να πείσω τον Μπερλουσκόνι να μην θέσει υποψηφιότητα» λέει ο Μαρόνι της Λέγκας



«Προσπαθώ να πείσω τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην θέσει υποψηφιότητα.



Διαφορετικά δεν πρόκειται να συμμαχήσουμε μαζί του», δήλωσε... ο ηγέτης της Λέγκα, Ρομπέρτο Μαρόνι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος. 

Ο Μαρόνι συνάντησε χθες βράδυ τον Μπερλουσκόνι στην οικία του, στην ιταλική πρωτεύουσα, Παλάτσο Γκρατσιόλι. Στο επίκεντρο της συζήτησης η πιθανή συμμαχία του Λαού της Ελευθερίας με την Λέγκα, στις επικείμενες βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές. 

Σύμφωνα, όμως, με τον ιταλικό τύπο, ο Μαρόνι, πιεζόμενος και από την εκλογική βάση του κόμματός του, είπε στον Καβαλιέρε ότι «για να μπορέσει να γίνει πράξη η εκλογική συνεργασία, ο ίδιος, πρέπει να κάνει βήμα πίσω και να μην θέσει υποψηφιότητα ως επικεφαλής της κεντροδεξιάς». Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από μέρους του «μίστερ τιβί». Δεν είναι, όμως, το πρώτο μήνυμα αυτού του είδους που του αποστέλλεται, τις ημέρες αυτές: ο δημοσιογράφος Μαουρίτσιο Μπελπιέτρο, ο οποίος πήρε συνέντευξη, χθες, από τον ζάμπλουτο πρώην πρωθυπουργό, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση Rai, τόνισε: «δεν είμαι βέβαιος ότι ο Μπερλουσκόνι θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. Ας περιμένουμε λίγο, μπορεί να παίξει ένα διαφορετικό ρόλο, παραδείγματος χάρη ως συντονιστής της συντηρητικής παράταξης».

Δεν λείπουν, τέλος, και οι σαφείς διαφοροποιήσεις από την γραμμή του Καβαλιέρε: ο πρώην υπουργός εξωτερικών, Φράνκι Φραττίνι, χαρακτήρισε λάθος την απόφαση να αφαιρεθεί η εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση Μόντι.

Ο πρώην υπουργός εσωτερικών Μπέππε Πιζάνου, πρώην στενός συνεργάτης του Σίλβιο, φέρεται έτοιμος να προσχωρήσει σε κεντρώα δύναμη, ενώ, και ο νεαρός, κεντροδεξιός δήμαρχος της Παβία, Αλεσσάντρο Καττανεο, εύχεται «να υπάρξει γρήγορα μια ουσιαστική ανανέωση μέσα στο κόμμα».
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa