Βαρυποινίτες προσπάθησαν να αποδράσουν


Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν «πετάξουν» προς την ελευθερία πρόλαβαν οι εξωτερικοί φύλακες των φυλακών Δομοκού δυο Αλβανούς βαρυποινίτες που είχαν καταφέρει να φτάσουν ως τον μαντρότοιχο και προσπαθούσαν να πηδήσουν έξω!

Οι δυο αλλοδαποί κρατούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη σφοδρή κακοκαιρία που επικρατούσε και έβαλαν μπροστά το σχέδιό τους μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Με έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό που άγνωστο πώς είχαν στην κατοχή τους, κατάφεραν να ξεκλειδώσουν το κελί τους και να βγουν στον προαύλιο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους! Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την απόδραση καθώς τους αντιλήφθηκε η εξωτερική φρουρά και τους ακινητοποίησε.

Οι δράστες, ένας 29χρονων που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών και ένα 24χρονος που εκτίει ποινή κάθειρξης 15 ετών για ληστείες, οδηγήθηκαν σε άλλο κελί και φρουρούνται. Στις φυλακές, που θεωρούνται «υψίστης ασφαλείας», βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόπειρα απόδρασης και τυχόν ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa