Προτάσεις ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για ελάφρυνση των πολιτών από την κρίση



Τις προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο κοινό πρόγραμμα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ με στόχο την ελάφρυνση του βάρους της οικονομικής κρίσης από τους ώμους των πολιτών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, παρέθεσε σήμερα... η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου. 

Παράλληλα, η Ευρωβουλευτής τόνισε εμφαντικά ότι η δύσκολη οικονομική περίοδος που περνά η Κύπρος αυτό το διάστημα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμερίσει ή να περιθωριοποιήσει το Κυπριακό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της κ. Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κύπρο δραματική. Είπε πως πέρα από τις χιλιάδες ανέργους, ιδίως ανάμεσα στους νέους μας, τα συσσίτια, το κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αδυναμία αποπληρωμής των δανείων από χιλιάδες συμπολίτες μας, την αδυναμία συντήρησης των οικογενειών τους, επικρέμεται και ένας τεράστιος κίνδυνος: «Οι συμπολίτες μας που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα οικιστικά τους δάνεια, διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και μέσα σε μια νύκτα, να βρεθούν στα χέρια μιας μικρής ομάδας πλουτοκρατών και καιροσκόπων».

Παραθέτοντας τις προτάσεις ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ είπε πως, πρώτον, προτείνεται η επιμήκυνση στην αποπληρωμή των δανείων ώστε να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας από το κόστος του υψηλού δανεισμού και των ψηλών επιτοκίων. Δεύτερον, προτείνεται όπως η στήριξη που θα δοθεί στις τράπεζες να προϋποθέτει τη μείωση των επιτοκίων σε επίπεδα παρόμοια της Ευρωζώνης.

Ως τρίτον, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην κατεπείγουσα είσπραξη των ανείσπρακτων φόρων, μετά και τη δημοσίευση της έκθεσης της Γενικής Ελέγκτριας. Τέταρτον, είπε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση καταπολέμηση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Ο στόχος, πρόσθεσε, που έχει θέσει η Κυβέρνηση για είσπραξη μόνο 20 εκ ευρώ σε αυτό τον τομέα, συνιστά κατάφορη πρόκληση για τον κύπριο φορολογούμενο, αφού με βάση στοιχεία της Ε.Ε. η φοροδιαφυγή στην Κύπρο ξεπερνά το 1.5δις ετήσια.

Η Ευρωβουλευτής ανέφερε πως έστω και ένα μικρό ποσό της διαφεύγουσας φορολογητέας ύλης αν μπορούσε να συλληφθεί, θα βελτίωνε αισθητά τα δημοσιονομικά, θα απέτρεπε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και θα μείωνε δραστικά την επιβολή φορολογιών που πλήττουν δραστικά την κοινωνική συνοχή, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τη μεσαία τάξη, η οποία συνεχώς συρρικνώνεται. Την ίδια ώρα, εξέφρασε την άποψη ότι προαπαιτούμενο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής υπέρβασης της σημερινής οικονομικής κρίσης, είναι η εθνική συνεννόηση, η πολιτική συναντίληψη, η συναίνεση, η συνευθύνη και η συλλογικότητα.

Ως Πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε πως η Οργάνωση βρίσκεται σε συνεννόηση με το Κεντρικό Εκλογικό Επιτελείο του ΔΗ.ΚΟ. συμμετέχοντας δραστήρια στην προώθηση της πρότασης του Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, και πως οι γυναίκες του ΔΗ.ΚΟ θα πράξουν το καθήκον τους με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, αλλά και το συμφέρον του ΔΗ.ΚΟ. Ως Ευρωβουλευτής, η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι η δύσκολη οικονομική περίοδος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμερίσει ή να περιθωριοποιήσει το Κυπριακό, το οποίο θα πρέπει να παραμείνει ύψιστο εθνικό πρόβλημα και σε αυτή την προεκλογική περίοδο.

«Η Τουρκία και οι Τ/κ συναισθανόμενοι την πίεση στην οποία βρίσκεται η δική μας πλευρά λόγω οικονομικής κρίσης, έχουν αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία και τη διπλωματική τους δραστηριότητα τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στα άλλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε», και επιδιώκουν με κάθε ευκαιρία, επαναφορά του απευθείας εμπορίου, προωθώντας τον μύθο περί δήθεν απομόνωσης τους.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa