Για χοντροκομμένη σκευωρία και στοχοποίησή του κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος παρά τις αποκαλύψεις επιμένει ότι δεν αφαίρεσε ονόματα συγγενών του από την λίστα Λαγκάρντ.
Ο πρώην υπουργός με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Έθνος» δηλώνει ότι δεν θα ήταν τόσο «ανόητος» ώστε να σβήσει κάποιον όταν ήξερε ότι υπάρχει η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να διασταυρωθεί με τη λίστα που είχε δοθεί στη δημοσιότητα.
«Δεν αφαίρεσα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Διώτη. Μα πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής. Και είναι υπερβολικά βολικό για όλους οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο».
Την περασμένη Παρασκευή με ανακοίνωση που εξέδωσε από την Ολλανδία όπου βρίσκεται για διακοπές, ο πρώην Υπουργός κατήγγειλε ότι «τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με την οποία φωτογραφίζονται άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί αλλοίωσης».
Την Δευτέρα η κυβέρνηση θα προτείνει προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου
Πάντως μετά τις αποκαλύψεις που έχουν την πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά αναμένεται την Δευτέρα να καταθέσουν από κοινού πρόταση τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το ενδεχόμενο της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για το ζήτημα της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, δεδομένης της διακομματικής συμφωνίας που υπάρχει.
Παράλληλα εξετάζονται τρόποι ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της παραγραφής τυχόν αδικημάτων καθώς σύμφωνα με το Σύνταγμα, τυχόν ποινικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει αμέσως μετά το αδίκημα.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις εγκύρων νομικών, δεν τίθεται θέμα παραγραφής λόγω της «Βουλής της μίας ημέρας» που μεσολάβησε των αμέσως προηγούμενων εκλογών και πηγές της κυβέρνησης εκφράζουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση πάση θυσία.