ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ:ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. - ΣΚΟΤΩΣΑΝ 4 ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ 5


Ένοπλοι σκότωσαν την Κυριακή τέσσερις αστυνομικούς και τραυμάτισαν άλλους πέντε στο κεντρικό τμήμα του Μεξικού, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Η ενέδρα είχε στηθεί σε αγροτική περιοχή στην πολιτεία Μιτσοακάν ανάμεσα στις πόλεις Μπρισένας και Σαχουάγιο, με την ομάδα των αστυνομικών να βρίσκεται εκεί έχοντας λάβει νωρίτερα ενημέρωση για τροχαίο ατύχημα.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει λάβει την ευθύνη της επίθεση, με τις Αρχές να υποπτεύονται κάποια από τις συμμορίες που λυμαίνονται περιοχές της πολιτείας. Οι Ναΐτες Ιππότες και η Νέα Γενιά έχουν υπό τον έλεγχό τους το εμπόριο ναρκωτικών στο συγκεκριμένο τμήμα του Μεξικού και αρκετές φορές έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο αρχηγός της Αστυνομίας στην πόλη Μπρισένας και τρεις ακόμα αξιωματούχοι είχαν πέσει θύματα απαγωγής από αγνώστους. Εκτιμάται ότι περίπου 60.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2006 όταν ο τότε πρόεδρος της χώρας, Felipe Calderon, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει δυνάμεις του στρατού για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο νέος πρόεδρος του Μεξικού, Enrique Pena Nieto ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός ειδικά εκπαιδευμένου σώματος, με 10.000 μέλη, το οποίο θα μπορεί να πραγματοποιεί με ταχύτητα και ακρίβεια «στρατηγικά “χτυπήματα” σε βάρος των καρτέλ ναρκωτικών».
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa