3 συλλήψεις για 1186 λαθραία πακέτα τσιγάρα



Θα γέμιζαν την αγορά με λαθραία πακέτα τσιγάρα 2 Έλληνες και μία γυναίκα Ουκρανικής καταγωγής. Οι δράστες συνελήφθησαν... χθες το μεσημέρι στα Λουτρά της Αιδηψού στην περιοχή Ταξιάρχης από τους αστυνομικούς της Γ΄ ΟΠΚΕ.

Οι αστυνομικοί, που αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος, να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Ιστιαίας - Αιδηψού και το ακινητοποίησαν προκειμένου να το ελέγξουν.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν 101 κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε 10 πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 24χρονος δράστης μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα με σκοπό να τα παραδώσει στον 53χρονο πατέρα του και στην 41χρονη αλλοδαπή, με σκοπό εκείνοι να τα διαθέσουν προς πώληση.

Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 53χρονο και την 41χρονη στη περιοχή Ταξιάρχης Ευβοίας και σε έρευνα στο σπίτι του 53χρονου, βρέθηκαν επιπλέον 18 κούτες που περιείχαν 176 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.186 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Ωρεών Ευβοίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa