Η Google αφαίρεσε αποτελέσματα που ήταν προσβλητικά για τη Μπετίνα Βουλφ

Η εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Google αφαίρεσε οκτώ αποτελέσματα αναζήτησης στην Wikipedia ( στο συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο) καθώς και δημοσιεύματα του Τύπου που σχετίζονται με την πρώην Πρώτη Κυρία της....

Γερμανίας, Μπετίνα Βουλφ, έγινε σήμερα γνωστό. Η εταιρεία δέχτηκε επικρίσεις στη Γερμανία για ένα δημοσίευμα που προκύπτει με αναζήτηση, το οποίο η Βουλφ υποστηρίζει ότι την δυσφημεί χρησιμοποιώντας λέξεις που συνδέονται με το εμπόριο του σεξ, σύμφωνα με το protothema.gr

Τον Σεπτέμβριο, ο δικηγόρος της προσέφυγε κατά της εταιρείας σε δικαστήριο του Αμβούργου.


Η υπηρεσία της εταιρείας, Google Suggest, η οποία αυτόματα προτείνει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις την ώρα που πληκτρολογείς αυτό που αναζητείς, εμφάνιζε τις λεξεις «εκδιδόμενη» και «συνοδός» όταν κάποιος έγραφε το όνομα «Μπετίνα Βουλφ».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τα περισσότερα από 3.000 αποτελέσματα αναζήτησης, αφαιρέθηκαν μόνο τα οκτώ που περιείχαν προβλητικές αναφορές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με την Bild, η αγωγή που αφορά την αυτόματη αναζήτηση, θα διαβιβαστεί στα κεντρικά της Google στις ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι της Βουλφ έχουν ζητήσει την αφαίρεση 85 λέξεων-κλειδιών. Η Μπετίνα Βουλφ, που ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις, είναι σύζυγος του Κριστιάν Βουλφ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία το Φεβρουάριο ύστερα από καταγγελίες για χρηματισμό από ευκατάστατους φίλους του νωρίτερα στην καριέρα του.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa