Credit Suisse, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.
Σχετική διαβεβαίωση παρείχε ο πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου Ουρς Ρόνερ σε μια συνέντευξή του στην ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα Tages Anzeiger.
«Είναι σαφές ότι η αποδοχή των φοροφυγάδων δεν είναι ένα υπόδειγμα επιχειρηματικότητας με μέλλον», τόνισε ο Ρόνερ σχολιάζοντας σήμερα την πρόσφατη φορολογική σύμβαση Βέρνης-Βερολίνου.
Η διμερής αυτή σύμβαση προβλέπει εφεξής την φορολόγηση των μυστικά κατατεθειμένων σε ελβετική τράπεζα κεφαλαίων από Γερμανούς φορολογούμενους, με την ταυτόχρονη διατήρηση, πάντως, της ανωνυμίας των καταθετών.
Εντός της ημέρας η σύμβαση αναμενόταν να τεθεί προς επικύρωση στην ολομέλεια της γερμανικής Άνω Βουλής (Μπούντεσρατ). Υπάρχουν συγκλίνουσες ενδείξεις όμως ότι η σύμβαση δεν θα επικυρωθεί: μία σαφής πλειοψηφία μελών της Μπούντεσρατ εναντιώνεται σε πολλές διατάξεις της, συμπίπτοντας στη διαπίστωση ότι «επιφυλάσσει πολύ ήπια αντιμετώπιση στους φοροφυγάδες».
Πάντως, ο Ρόνερ κατέστησε σαφές ότι, όσοι γερμανοί πελάτες δεν θελήσουν να φορολογηθούν οι καταθέσεις τους με τους προβλεπόμενους από τη νέα σύμβαση κανόνες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με άρνηση της Credit Suisse να ανήκουν στο πελατολόγιό της, «όσο διαχρονικές κι αν είναι οι καταθέσεις αυτές».
Τέλος, ο Ρόνερ «εξέφρασε την ελπίδα του η Μπούντεσρατ να επικυρώσει την σύμβαση».