Ένταση τη νύχτα στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης. Ζητούν να φύγουν οι μετανάστες


Διαμαρτυρίες και ένταση για την παράταση της κράτησής τους καταγράφηκαν το βράδυ της Δευτέρας άπό τους κρατούμενους στο Κέντρο Μεταναστών που έχει...δημιουργηθεί στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, οι κρατούμενοι, απείλησαν ότι θα εξεγερθούν ή ότι θα ράψουν τα στόματά τους, ακόμη και ότι θα αυτοκτονήσουν, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την έναρξη της κράτησής τους, ζητώντας να απελευθερωθούν.

Η παλιά προθεσμία των τριών μηνών, όμως, δεν ισχύει πλέον με το νέο νομικό καθεστώς, σύμφωνα με το οποία η κράτηση μπορεί να παραταθεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συνεργασίες με τις διπλωματικές αρχές τω χωρών προέλευσης για την τύχη του κάθε παράνομου μετανάστη και τον πιθανό επαναπατρισμό.

Οι κρατούμενοι ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους περίπου τα μεσάνυχτα ενώ λίγο αργότερα έφτασε στην Αστυνομική Σχολή η γεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του Κέντρου Κράτησης, και οι ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα που ισχύρουν στο νομικό πλαίσιο , πριν ηρεμήσουν τα πνεύματα και επιστρέψουν στο κανονικό τους πρόγραμμα.

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa