Σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στα σχολεία της Πάφου



Σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας αντιμετωπίζουν πολλά εκπαιδευτήρια μέσης εκπαίδευσης στην Πάφο σύμφωνα με... τον πρόεδρο της ομοσπονδίας συνδέσμων γονέων σχολείων μέσης εκπαίδευσης Πάφου Πολύ Πολυδώρου. 

Ο κ. Πολυδωρου αναφέρθηκε σε περιπτώσεις εμπρησμών σχολικών αιθουσών και εξοπλισμών και προκλήσεις κακόβουλων ζημιών κυρίως κατά την διάρκεια της νύκτας. Το γυμνάσιο της Εμπας δεν διαθέτει καν περίφραξη, είπε, ενώ σε σχολεία που βρίσκονται στην περιφέρεια τα περιστατικά αυτά είναι πιο συχνά. Έχουν βρεθεί στους χώρους των σχολείων ακόμη και σύριγγες από την χρήση σκληρών ναρκωτικών από ναρκομανείς που βρίσκουν τα βράδια καταφύγιο στα σχολεία τα οποία λόγο και της οικονομικής στενότητας δεν μπορούν να φρουρούνται.

Σε κάποια σχολεία αφαιρούνται τα πλαίσια των ηλιακών θερμοσιφώνων και χάλκινες σωλήνες, προφανώς για ανακύκλωση. Ούτε σωστή περίφραξη ούτε σωστός φωτισμός δεν υπάρχει σε κάποια σχολεία ,κατέληξε, και θα πρέπει να βρεθουν λύσεις και για αυτό το θέμα. Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων γονέων σχολείων μέσης εκπαίδευσης Πάφου Πολυς Πολυδώρου δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ όλων των φορέων για σίτιση των άπορων μαθητών. Το θέμα του συντονισμού και της ομοιομορφίας της κάλυψης της ανάγκης αυτής συζητήθηκε και σε συνάντηση των οργανωμένων γονιών με τον Υπουργό Παιδείας και την διευθύντρια του υπουργείου για να μην υπάρχει ανομοιομορφία όπως είπε ο Πολυς Πολυδώρου.

Είπε πάντως ότι στην εφαρμογή της ιδέας αυτής υπάρχουν δυσκολίες και οι οικείοι συνδέσμου γονέων με την στήριξη των ομοσπονδιών θα σηκώσουν το βάρος σε κάθε σχολείο ανάλογα με τις ανάγκες. Ο κ.Πολυδωρου είπε ακόμη ότι ορισμένοι σύνδεσμοι δεν έχουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους ή τους χορηγούς και η ομοσπονδία κυρίως στρέφεται προς τις περιπτώσεις αυτές.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa