Η Ελλάδα μειώνει και η Μέρκελ...αυξάνει!!


Στην επόμενη τετραετία η κυβέρνηση της Μέρκελ έχει στα πλάνα της να δώσει σε 20 εκατομμύρια Γερμανούς συνταξιούχους την μεγαλύτερη αύξηση που έχει δωθεί από το 1993!Έτσι υποστηρίζει τουλάχιστον σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Την ίδια ώρα που οι χώρες της Ευρώπης που μαστίζονται από την κρίση καλούνται να κάνουν όλο και πιο δραστικές περικοπές στις ήδη μειωμένες συντάξεις που χορηγούν, η Γερμανία φροντίζει να ενισχύσει τους δικούς της συνταξιούχους. Η σχετική απόφαση αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.
Η συντηρητική κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σχεδιάζει να αυξήσει τις συντάξεις κατά 8,27% ως το 2016 στα δυτικά κρατίδια και κατά 11,01% στα κρατίδια που αποτελούσαν παλαιότερα την Ανατολική Γερμανία. Το 2013, οι συνταξιούχοι στα ανατολικά κρατίδια θα λάβουν αύξηση 3,49%, την υψηλότερη από το 1997, αναφέρει μεταξύ άλλων η Bild.
 Οι συνταξιούχοι στα δυτικά κρατίδια της Γερμανίας θα λάβουν αύξηση το 2013 μόνο 1%, ενώ μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της τάξεως του 2,55% θα τους δοθεί το 2015.

spirospero.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa