ΑΠΛΑ ...ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ Ο....ΘΡΥΛΟΣ!!!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε (4΄ Μασάντο), έπαιξε με την τύχη του, ισοφαρίστηκε από τη Μονπελιέ (66΄πέν. Μπελχαντά) και μετά ...πήρε φωτιά. Γκρέκο (80΄), Μήτρογλου (82΄), 3-1 και η πρόκριση ανοικτή!


Ο Ολυμπιακός για μεγάλο διάστημα στο φαληρικό γήπεδο έπαιξε με τη φωτιά, παρά το γρήγορο 1-0 με τον Μασάντο, καθώς οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα, έδωσε χώρους και δέχτηκε το 1-1 στο 66` από το πέναλτι του Μπελχαντά.
 Όμως οι νταμπλούχοι αντέδρασαν για άλλη μια φορά, έβαλαν την μπάλα κάτω και όχι μόνο έκαναν το 2-1 στο 80` με τον Γκρέκο, αλλά λίγο μετά στο 82` σφράγισαν τη νίκη με την γκολάρα του "Μητρογκόλ"!! Το θέμα είναι πάντως οτι με το 2-2 στο Γκελζεκίρχεν μεταξύ της Σάλκε με την Άρσεναλ, ο όμιλος έγινε "ροντέο", καθώς η βαθμολογία έγινε Σάλκε 8, Άρσεναλ 7 και Ολυμπιακός 6, με τους "ερυθρόλευκους" να είναι γερά στο κόλπο της πρόκρισης! Ένα αποτέλεσμα με Σάλκε και έφυγαν για τους "16"!
Γκολ από τα αποδυτήρια!
Ονειρώδες ήταν το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 4` ο Γκρέκο έκανε μια υπέροχη προσπάθεια από αριστερά, ο Αμπντούν με προβολή την έστειλε στο δεξί δοκάρι και ο Μασάντο σε κενή εστία έκανε το 1-0!! Οι ερυθρόλευκοι είχαν λοιπόν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 11` εξαιτίας του λάθους του Μ` Μπιβά, ο Μήτρογλου πήγε για το 2-0, αλλά ο Ζουρντράν κράτησε ζωντανή την ομάδα του.
Από το 15` και μετά η Μονπελιέ προσπάθησε να βγει μπροστά, με τους γηπεδούχους να έχουν "κάτσει" λίγο, κάνοντας λάθη, χωρίς όμως να απειλούνται άμεσα, πλην ίσως της φάσης με τον Καμαρά στο 31`. Το πρόβλημα ήταν κυρίως στα χαφ, καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει την καλή τους κυκλοφορία, έδωσαν κατοχή στους Γάλλους, "πουλώντας" πολλές μπάλες και έψαχναν τον Μήτρογλου με μακρινές μπαλιές. Τέλος καλό, όλα καλά πάντως με τους νταμπλούχους να πηγαίνουν με το 1-0 στην ανάπαυλα.
Μια, δυο, τρεις...
Με τον Μήτρογλου πρωταγωνιστή στο 51` και στο 54` (στην πρώτη δεν πρόλαβε την μπαλιά του Αμπντούν, στη δεύτερη τον πρόλαβε ο Ζουρντράν) ο Ολυμπιακός έφτασε στις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ, αλλά έδινε και πάλι μπάλες στους Γάλλους, που όλο και ανέβαιναν. Σε ένα λεπτό στο 64`, η Μονπελιέ έφτασε δις κοντά στο γκολ και μ` αυτά και μ` αυτά στο 66` ο Μπελχαντά με πέναλτι που πήρε από τον Σιόβα ο Καμαρά έκανε το 1-1...
Γκρέκοοοοοοοοοοοοοοοολ!!
Ο Φουστέρ στο 73` μπήκε αντί του Μοδέστο, καθώς ο Ολυμπιακός έπρεπε να γεμίσει τον άξονα. Ο Αμπντούν απείλησε με μακρινό σουτ στο 77` , αλλά στο 80` η μπάλα στρώθηκε στον Γκρέκο που με σουτ από την περιοχή έκανε το 2-1!! Οι ερυθρόλευκοι πήραν μπρος και στο 82` ο Χολέμπας έκανε σέντρα από αριστερά και ο Μήτρογλου με κανονιά έκανε το 3-1, βάζοντας φωτιά στο "Γ.Καραϊσκάκης"!!! Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν ουσιαστικά διαδικαστικά με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη!!
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa