Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν Παλαιστίνιο για τη βομβιστική επίθεση στο Τελ Αβίβ


Οι ισραηλινές αρχές για την κρατική ασφάλεια στο εσωτερικό (Σιν Μπετ) ανακοίνωσαν το βράδυ της Πέμπτης ότι προχώρησαν την Τετάρτη στη...σύλληψη ενός βασικού υπόπτου για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση με στόχο αστικό λεωφορείο στο Τελ Αβίβ, μπροστά από το κρατικό κτήριο που υπάγεται στο υπουργείο 'Άμυνας, με απολογισμό 17 θύματα.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι ο Παλαιστίνιος θα αντιμετωπίσει την κατηγορία πως τοποθέτησε στο λεωφορείο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο μεταγενέστερα ενεργοποίησε εξ αποστάσεως μέσω του κινητού τηλεφώνου του.

Διέρρευσε, επίσης, ότι είναι μέλος της Χαμάς και δήλωσε κάτοικος Ταϊμπέχ, στο κεντρικό Ισραήλ, πόλη όπου πολλοί αραβικής καταγωγής πολίτες κατοικούν.

Ακριβέστερα διαρρέει ότι ο συλληφθείς Παλαιστίνιος γεννήθηκε στη Δυτική Οχθη, νυμφεύθηκε πολύ αργότερα στο Ισραήλ μια γυναίκα αραβικής καταγωγής, με ισραηλινή ιθαγένεια. Βάσει της νομοθεσίας, απέκτησε αυτομάτως την ισραηλινή ιθαγένεια.

"Συνελήφθησαν και ακόμα τώρα ανακρίνονται κι άλλοι Παλαιστίνιοι, προερχόμενοι από την Μπέιτ Λαχια" --κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης-- και οι αρχές εκτιμούν ότι, "αυτοί είναι τα μέλη ενός πυρήνα της Χαμάς", διέρρευσε τέλος.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa