Ωραία φυλακή!!! Οι φυλακισμένοι θα έχουν ίντερνετ και θα κάνουν σεξ ελεύθερα


Ελευθερία στο να… συνευρίσκονται με τους ερωτικούς τους συντρόφους θα έχουν οι φυλακισμένοι μετά την τροποποίηση, που αναμένεται να γίνει στον Σωφρονιστικό Κώδικα.
Επιπλέον, οι φυλακισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ίντερνετ και θα έχουν την δυνατότητα να προστίθεται στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας, η περίπτωση επιτυχούς αποφοίτησης από ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Α. Ρουπακιώτης σε συνέντευξη Τύπου στις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο είναι: 
-Τη δυνατότητα συνεύρεσης κρατουμένων με συζύγους/συντρόφους προβλέπει για πρώτη φορά ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τα δικαιώματα επικοινωνίας των κρατουμένων.
-Επιπλέον προβλέπεται για πρώτη φορά στην ελληνική νομοθεσία η χρήση και πρόσβαση σε Η/Υ και στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς λόγους, ενώ προστίθεται στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών ποινής λόγω εργασίας, η περίπτωση επιτυχούς αποφοίτησης από ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.
Ήδη η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Σωφρονιστικό Κώδικα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2012.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο νέος Κώδικας προσαρμόζει τη σχετική νομοθεσία στις σύγχρονες ανάγκες και εξελίξεις, προκειμένου να καταστεί αυτή πιο αποτελεσματική και εναρμονισμένη στο σύγχρονο κοινωνικό και σωφρονιστικό περιβάλλον.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa