Ενοχλήθηκε η Μέρκελ απο τις εξελίξεις στην Ελλάδα


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή : «Δεν είναι δυνατόν να απεργούν για κάθε ιδιωτικοποίηση που πάει να γίνει στην Ελλάδα οι Έλληνες πολίτες.» Αυτή την απάντηση έδωσε σε ερώτηση ευρωβουλευτών για την ύφεση στην Ελληνική οικονομία και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.
Σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ σημείωσε ότι η ευρωζώνη, η οποία έχει πληγεί από την κρίση, θα μπορούσε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, προχωρώντας με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και καταρτίζοντας έναν οδικό χάρτη για μεγαλύτερη ενότητα.
"Θα εργαστώ για να διασφαλίσω ότι θα συμφωνήσουμε το Δεκέμβριο σε έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη για την ανανέωση της οικονομικής και νομισματικής μας ένωσης", σημείωσε.
"Αυτός θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε τα επόμενα δύο με τρία χρόνια", πρόσθεσε.
Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να συναντηθούν στα μέσα Δεκεμβρίου για να συζητήσουν για τις αλλαγές στους κανόνες που διέπουν την ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένου του στενότερου συντονισμού των οικονομικών πολιτικών.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa