«Βγαίνει μπροστά» η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ



Με τον πασίγνωστο στίχο από το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο έχουν σιγοτραγουδήσει οι περισσότεροι Ελληνες, απαντά η νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ... στη διπλή πρόκληση που δέχεται από τους κορυφαίους του κόμματος, που επιμένουν να διεκδικούν τους πρώτους ρόλους, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να σπρώξει το ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο του πολιτικού συστήματος. 

Πιστεύουν ότι έχει έρθει η ώρα τους να βγουν μπροστά, απαντώντας και στο σχετικό αίτημα της κοινωνίας. Οι «πρωταγωνιστές» επισημαίνουν ότι πρόκειται για μια γενιά που δοκιμάστηκε στην κρίση και δεν είχε την τύχη της περίφημης, πλέον, γενιάς του Πολυτεχνείου. «Το ανοδικό ρεύμα που προκάλεσε η πτώση της χούντας τους έφερε καβάλα μέχρι το 2008», λένε χαρακτηριστικά στις μεταξύ τους συζητήσεις. 

Με φόντο τη δόση, τη νέα ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τον ανασχηματισμό, αλλά και τις συζητήσεις για τη συγκρότηση της ελληνικής «Ελιάς», τα «πιτσιρίκια» του Κινήματος είναι έτοιμα να αναλάβουν κομματικές και κυβερνητικές ευθύνες. 

Πέραν των δοκιμασμένων Γιάννη Μανιάτη, Πάρη Κουκουλόπουλου, Εύης Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππου Σαχινίδη, του Θάνου Μωραΐτη και της Φώφης Γεννηματά, η Ιπποκράτους ποντάρει πολλά και σε πρόσωπα της επόμενης πολιτικής γενιάς. 

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλους, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Συμεών Κεδίκογλου, οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των αλλαγών που θα γίνουν σε κόμμα και κυβέρνηση την ερχόμενη περίοδο. 

Τα ονόματα, βέβαια, δεν σταματούν σε αυτό το σημείο, καθώς ρόλους θα έχουν πολλοί ακόμη, όπως ο Δημήτρης Καρύδης, ο Αντώνης Λιάρος, η Τόνια Αντωνίου, ο Αγγελος Τόλκας, ο Μανόλης Οθωνας, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Κώστας Καρτάλης κ.ά. Κομβικό ρόλο στη διαδικασία μετάβασης διαδραματίζει και μια σειρά έμπειρων στελεχών που έχουν ενσωματωθεί πλήρως στην Ιπποκράτους (Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης κ.ά.). 

Πάντα με την προϋπόθεση ότι θα έχει διασωθεί η χώρα περπατώντας στο μονοπάτι που πρότειναν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜ.ΑΡ. και η Ν.Δ. Με ενδιαφέρον, βέβαια, αναμένεται και η αντίδραση των κορυφαίων, οι οποίοι περιμένουν να οριστικοποιηθεί η στάση της Ιπποκράτους απέναντί τους, καθώς γνωρίζουν πως στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου υπάρχουν δύο γραμμές: μία που θέλει άνοιγμα και μία που θέλει να κοπεί κάθε δεσμός. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάντως, συμμετείχε σε ένα από τα δύο ΚΤΕ που συνεδρίασαν τις προηγούμενες ημέρες και ο Κώστας Σκανδαλίδης εμφανίζεται ανοιχτός στο ενδεχόμενο να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εντός της προσυνεδριακής διαδικασίας. Στο ίδιο πλαίσιο, θα κριθούν και οι σχέσεις του Βενιζέλου με τον Χρήστο Παπουτσή, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Κώστα Λαλιώτη και άλλα στελέχη της ιστορικής ηγεσίας του Κινήματος.

Η Ιπποκράτους παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ. Πιστεύουν ότι σύντομα ο Φώτης Κουβέλης θα υποχρεωθεί να κάνει διαγραφές και προς τις δύο κατευθύνσεις: και προς όσους γέρνουν στο «όχι σε όλα» και πλησιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προς την κατεύθυνση όσων επιμένουν στη «διεύρυνση του ναι». Εκτιμούν, λοιπόν, πως οι συγκρούσεις που θα προκληθούν, θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για διεύρυνση ή και συνεργασίες για το ΠΑΣΟΚ.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa