Ακροδεξιοί οπλισμένοι με κλομπ και ρόπαλα χτύπησαν φοιτητές και σπουδαστές έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά


Με πτυσσόμενα κλομπ και ρόπαλα, χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε φοιτητές και σπουδαστές, μέλη της ΚΝΕ, χθες το πρωί έξω από το Επαγγελματικό Λύκειο του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, και έστειλαν στο νοσοκομείο έναν σπουδαστή.
Στη συνέχεια, τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης δέχτηκαν? αντίποινα από απεργούς της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ», οι οποίοι κατάφεραν να τους αφοπλίσουν και να παραδώσουν στην αστυνομία τα «πολεμοφόδιά» τους.
Αυτόπτες μάρτυρες της συμπλοκής υποστηρίζουν πως ένα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής έβγαλε και μαχαίρι για να απειλήσει τους εργάτες, ενώ ένα μέλος του ΚΚΕ είπε πως είδε ένα κυνηγετικό όπλο στο αυτοκίνητο ενός από τους χρυσαυγίτες.
Χρυσαυγίτες κατά μελών της ΚΝΕ
Το νέο αιματηρό επεισόδιο, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης, ξεκίνησε 10 λεπτά μετά τις 9 το πρωί στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, όπου είχε μεταβεί μια ομάδα μελών της ΚΝΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για να μοιράσουν φυλλάδια και να ενημερώσουν για την απεργιακή συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί από το ΠΑΜΕ μιάμιση ώρα αργότερα.
Μαρτυρίες
Στο σημείο έφτασε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, που είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία για τη δράση τους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μάλιστα, το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κατονομάζει δύο άτομα (Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη) ως επικεφαλής της «ομάδας των φασιστοειδών».
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι τελευταίοι επιχείρησαν αρχικά να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ χρησιμοποιώντας λεκτική βία και απειλές, και όταν είδαν πως αυτοί δεν ανταποκρίνονταν, πέρασαν στη «δράση», χτυπώντας τους με ρόπαλα και κλομπ. Δύο σπουδαστές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, από τους οποίους ο ένας χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Λίγα λεπτά αργότερα κατέφτασαν στο σημείο, ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωση, πέντε απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της «ΑΓΝΟ» που βρίσκεται στην περιοχή.
«Ο γιος μου σπουδάζει στο ΕΠΑΛ και πήγα να δω τι συνέβη. Οταν φτάσαμε οι χρυσαυγίτες είχαν φύγει, αλλά επανεμφανίστηκαν οι δύο επικεφαλής με ένα τζιπ και έγινε νέα συμπλοκή» είπε στο «Εθνος» μέλος του σωματείου της γαλακτοβιομηχανίας.
Οι απεργοί κατάφεραν να αρπάξουν από τα χέρια των μελών της Χ.Α. δύο ξύλινα κλομπ και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό και να τα παραδώσουν στην αστυνομία, ενώ ακολούθησε η κατάθεση μηνύσεων.

ethnos
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa