Αρχιτέκτονας της χρεοκοπίας και του μνημονίου ο Σημίτης! Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την Ελλάδα προσπαθεί να τα ρίξει στο “πολιτικό του παιδί”…


Μπορεί τώρα στο νέο του βιβλίο «Ο εκτροχιασμός» ο Κώστας Σημίτης «να αδειάζει» τον Γιώργο Παπανδρέου, σε δηλώσεις του όμως το επίμαχο διάστημα μάλλον τον …στήριζε! Τις δηλώσεις αυτές μάλιστα ανέσυραν συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου πριν το γραφείο του απαντήσει επισήμως στα όσα του καταλογίζει ο συγγραφέας.
Τι έλεγαν οι δηλώσεις αυτές ,όπως σταχυολογήθηκαν από το γραφείο του Γ. Παπανδρέου;
Στο Έθνος για παράδειγμα στις 23 Ιουνίου του 2010 ο Κώστας Σημίτης χαρακτηρίζει την τήρηση του Μνημονίου ως τη «μόνη ενδεδειγμένη τακτική».
Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η μόνη ενδεδειγμένη τακτική σήμερα είναι η συνεχής περικοπή των κρατικών δαπανών, η εφαρμογή του σταθεροποιητικού προγράμματος, τροποποίηση του όταν αυτό γίνει δυνατό, ώστε να καταστεί κοινωνικά πιο δίκαιο και η επικέντρωση σε αναπτυξιακές δραστηριότητες. Η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι μια εξίσου σημαντική προϋπόθεση επιτυχίας όπως και η μείωση των δαπανών. Η έξοδος από την κρίση εξαρτάται λοιπόν κατά κύριο λόγο από τη δικιά μας δουλειά. Δεν πρόκειται να προκύψει χωρίς επίπονη και συνεχή προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε».
Στα Νέα, στις 16 Οκτωβρίου του ιδίου έτους , ο Κώστας Σημίτης αναφέρει ότι το δάνειο των 110 δισ. ευρώ «ξελάσπωσε» την Ελλάδα: «Οι δανειακές ανάγκες του 2013 και του 2014 συνολικά υπολογίζονται σε ποσό υψηλότερο από το δάνειο των 110 δις που μας «ξελάσπωσε» το 2010. Η περίοδος περί το 2013 προβλέπεται λοιπόν δύσκολη. Για να την αντιμετωπίσουμε θα πρέπει να έχουμε αποκτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας σε βαθμό, ώστε να συζητήσουμε χωρίς πίεση τη βελτίωση των όρων εξόφλησης των μελλοντικών υποχρεώσεών μας, την πορεία του δανεισμού μας και της αποπληρωμής των οφειλών».
Ενώ, στο ίδιο το άρθρο μάλιστα αποδεχόταν ότι η δανειακή στήριξη από την ΕΕ είναι η μόνη επιλογή, καθώς ουδείς άλλος δάνειζε την Ελλάδα!
«Κριτήριό μας πρέπει να είναι το δικό μας συμφέρον. Ταυτίζεται αυτή τη στιγμή αλλά και στο μέλλον με μια ισχυρή ζώνη του ευρώ και την Ελλάδα μέλος της. Η Ένωση μας στηρίζει. Με το αζημίωτο βέβαια. Άλλοι όμως δεν μας βοηθούν ούτε και με ακριβά ανταλλάγματα. Η αναγκαστική ή η εκούσια έξοδος από τη ζώνη του ευρώ θα οδηγήσει σε μια θεαματική χειροτέρευση του επιπέδου ζωής μας για πολλά χρόνια. Η λιτότητα, η αβεβαιότητα, ο φόβος και η ανέχεια θα φτάσουν σε πρωτόγνωρα επίπεδα»
Ο Κώστας Σημίτης μάλιστα πραγματοποιούσε και επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγορούσε για «πολιτικίστικη τακτική» και «ηθελημένη αυταπάτη» καθώς απέρριπτε το Μνημόνιο αλλά ταυτόχρονα ήθελε τη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ:
«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, που αρνείται το μνημόνιο αλλά θέλει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ, αποτελεί συνηθισμένο δείγμα πολιτικίστικης τακτικής και ηθελημένης αυταπάτης. Το μνημόνιο δεν είναι πανάκεια αλλά η αντικατάστασή του με μια «μη πολιτική» στιγμιαίων εμπνεύσεων και εθνικιστικής πολυλογίας θα επιδεινώσει τα προβλήματα… Η Νέα Δημοκρατία στην περίοδο της διακυβέρνησής της μετά το 2004 με την πρόσληψη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της στο Δημόσιο, την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς, τις παράνομες επιδοτήσεις προς τους αγρότες και άλλα πολλά εξάλειψε όλη τη πρόοδο που είχε επιτευχθεί από το 1996 και μετά».

REAL.GR
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa