Τρίτο "χτύπημα" στην Εθνική Τράπεζα Σπάρτης


“ Ούτε ένα ευρώ δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν οι δράστες που εισέβαλλαν στην Εθνική Τράπεζα Σπάρτης. Είναι το τρίτο «χτύπημα» τα τελευταία δύο χρόνια ”

ΣΠΑΡΤΗ. Με τη μέθοδο του ριφιφί εισήλθαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζα Σπάρτης δράστες αγνώστου ταυτότητος, αλλά εγνωσμένου στόχου. Τρυπώντας τον τοίχο σε ευαίσθητο και αφύλαχτο σημείο της οικοδομής, τα ξημερώματα της Κυριακής, 18 προς Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, βρέθηκαν στο κέντρο του οχυρωμένου, κατά τα άλλα, υποκαταστήματος. Οι δράστες του ριφιφί

εισήλθαν από την είσοδο της οικοδομής στην οδό Διοσκούρων(που οδηγεί σε ιδιωτικά γραφεία των ορόφων) και έδρασαν ανενόχλητοι και αθέατοι αφού το σημείο εισβολής, βρίσκονταν κάτω από το κλιμακοστάσιο. Εύκολα «πέρασαν» στην Τράπεζα, σπάζοντας τα τούβλα της μεσοτοιχίας, αλλά δεν είχαν την ίδια τύχη όταν επιχείρησαν να παραβιάσουν τα χρηματοκιβώτια. 

Έφυγαν άπρακτοι, έχοντας «επισημάνει» στη Διεύθυνση της Τράπεζας άλλο ένα αφύλαχτο σημείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών, η Τράπεζα ενίσχυσε τη θωράκισή του υποκαταστήματος, τοποθετώντας μπάρες όπου υπάρχει άνοιγμα – τζαμαρία. Ωστόσο, η «αχίλλειος πτέρνα» του καταστήματος ήταν άλλου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βασίζονται στα ευρήματα της Σήμανσης και στα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας μέσα και έξω από το υποκατάστημα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια, το υποκατάστημα έχει γίνει στόχος επιθέσεων με όλες, σχεδόν, τις μεθόδους που διαθέτει το οργανωμένο έγκλημα, δηλαδή: 1) Ένοπλη ληστεία, 2) διάρρηξη και 3) ριφιφί. Ένας βασικός λόγος για την ιδιαίτερη «προτίμηση» που επιδεικνύουν οι κακοποιοί είναι ότι το υποκατάστημα της Εθνικής υποκατέστησε την Τράπεζα της Ελλάδος και ως εκ τούτου διαθέτει και διακινεί μεγάλα χρηματικά ποσά.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa