Επιτέλους Νίκη για τον Παναθηναικό!! Ο "Άγιος" Καρνέζης έκανε το θαύμα του



Η γκολάρα του Τοτσέ (24΄) δεν θα αρκούσε για να πάρει ο Παναθηναϊκός την πρώτη εντός έδρας νίκη, με το 1-0 επί της ΑΕΚ, αν δεν τον έσωζε ο Καρνέζης δυο φορές στο 94΄! Από το 25΄ περίμεναν να τελειώσει το ματς οι πράσινοι απέναντι στην ουραγό ΑΕΚ!

Πράσινο βάφτηκε το αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ!

 Το “τριφύλλι” επικράτησε 1-0 της Ένωσης χάρη στο πολύ ωραίο γκολ του Τοτσέ στο 24'. 

Το ματς πάντως ήταν φτωχό από πλευράς θεάματος, με λίγες φάσεις και πολύ κακό ρυθμό. Αναμφίβολα ήταν το χειρότερο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ των τελευταίων ετών, λόγω της κακής αγωνιστικής κατάστασης των γηπεδούχων αλλά και της αποδυνάμωσης των φιλοξενούμενων. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός "τοτσοδούλα" που αναρτήθηκε στον τίτλο του κειμένου.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο ντέρμπι αποδυναμωμένος μιας λόγω της απουσίας 5 αμυντικών (Πίντο Βελάσκες Μπουμοσόνγκ, Φορναρόλι, Μαρίνος). Έτσι, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Σεϊταρίδη, αριστερό τον Σπυρόπουλο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Βιτόλο έχοντας δίπλα του τους Ζέκα, και Φουρλάνο σε ένα 4-3-3 ενώ στην τριάδα μπροστά αγωνίστηκαν οι Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος και Τοτσέ.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Έβαλντ Λίνεν δεν είχε στη διάθεσή του τον Κατσικοκέρη, τον οποίο έκρινε ως ανέτοιμο.

 Ο προπονητής της Ένωσης τοποθέτησε τον Κωνσταντόπουλο τερματοφύλακα με την αμυντική τετράδα να αποτελούν από δεξιά προς αριστερά οι Β. Βλάχος, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Κοντοές. Στη μεσαία γραμμή, παρατάχθηκαν δύο κόφτες, ο Φέτσης με τον Κορδέρο με τον Γκερέιρο μπροστά τους να παίζει επιτελικό χαφ. Στις πτέρυγες, ο Λαγός ξεκινούσε τις προσπάθειες της Ένωσης από αριστερά, ο Φούντας από δεξιά, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Φουρτάδο, ο οποίος συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Γερμανού τεχνικού.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa