«Μπαρούτι» μυρίζει στον Αγ Παντελεήμονα μετά την αιματηρή επίθεση του Αλλοδαπού στον Κομμωτή.Έσπασαν σπίτια και καταστήματα μεταναστών


Καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια μεταναστών προκάλεσε μερίδα συγκεντρωμένων, μετά τις διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής με τη συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής, για την αιματηρή επίθεση σε βάρος Ελληνα καταστηματάρχη

Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν ζημιές σε ένα μίνι μάρκετ και ένα Ιντερνετ καφέ την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε εισόδους πολυκατοικιών και σπίτια μεταναστών
«Μπαρούτι» μυρίζουν οι γειτονιές γύρω από τον Αγιο Παντελεήμονα και την Αχαρνών, καθώς η σπίθα που άναψε η αιματηρή επίθεση αλλοδαπού σε βάρος κομμωτή την περασμένη Τετάρτη «σιγοκαίει» στους κατοίκους της περιοχής.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την αύξηση της εγκληματικότητας στις γειτονιές τους. Τις ίδιες μέρες, στο στόχαστρο βρέθηκαν μαγαζιά και σπίτια αλλοδαπών που φοβούνται πια να κυκλοφορήσουν. Και οι δύο πλευρές καταγγέλλουν την απουσία της Αστυνομίας, που αφήνει πρόσφορο έδαφος στα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Το βράδυ της Παρασκευής, οι κάτοικοι είχαν δώσει ραντεβού στην οδό Μιχαήλ Βόδα, ακριβώς δίπλα από το σημείο όπου βρίσκεται το κομμωτήριο στο οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε δεχθεί επίθεση. Αρχικά ήταν περίπου 50 άτομα, αλλά στη συνέχεια η διαμαρτυρία «ενισχύθηκε» από μέλη της Χρυσής Αυγής.
Νύχτες βίας ξανά στον Αγιο Παντελεήμονα
Γύρω στις 8 το βράδυ, η ατμόσφαιρα δυναμιτίστηκε.
Πληροφορίες από κοινότητες μεταναστών ανέφεραν ότι στα γύρω στενά χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν τουλάχιστον έναν αλλοδαπό αλγερινής υπηκοότητας που έτυχε να περνάει από εκεί, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Ωστόσο, η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία. Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε σπεύσει στην περιοχή, κάποιοι άρχισαν να σπάνε καταστήματα μεταναστών που λειτουργούν νόμιμα.
Νύχτες βίας ξανά στον Αγιο Παντελεήμονα
Ενα μίνι μάρκετ και ένα Ιντερνετ καφέ έγιναν λαμπόγυαλο από τους θερμοκέφαλους και η Αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές, από τις οποίες όμως καμία δεν μετατράπηκε σε σύλληψη. Την ίδια μέρα προαναγγέλθηκε και η συγκέντρωση του Σαββάτου.
Νύχτες βίας ξανά στον Αγιο Παντελεήμονα
Το σκηνικό επαναλήφθηκε και τελικά, λίγο μετά τις 10, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε εισόδους πολυκατοικιών και σε σπίτια μεταναστών. Κάποιος ένοικος πολυκατοικίας που δεχόταν επίθεση πέταξε από το μπαλκόνι ένα αβγό κι ένα μπουκάλι, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι να προσπαθούν να εισβάλουν στην πολυκατοικία.
Τελευταία στιγμή μονάδες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων και Τάξης (ΥΜΕΤ) τους απώθησαν. Για ακόμη μία φορά τα αίματα άναψαν, αλλά καμία προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε.
Επίθεση κατά δημοσιογράφου
Πισώπλατη επίθεση δέχθηκε δημοσιογράφος τηλεοπτικού καναλιού που βρισκόταν εκεί για να καλύψει τη συγκέντρωση.
Μάλιστα, του απέσπασαν τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.Την ίδια ώρα στην περιοχή του Ρουφ, η αντιφασιστική οργάνωση Κεραμεικού πραγματοποιούσε συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής βίας.
Σύμφωνα με καταγγελίες των μελών, την ώρα που κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μοίραζαν τα σχετικά φυλλάδια δέχθηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες -όπως οι ίδιοι δήλωσαν-, με αποτέλεσμα δύο άτομα να τραυματιστούν, ευτυχώς ελαφρά. Σε απάντηση της φασιστικής επίθεσης, χθες η συγκέντρωση οργανώθηκε ξανά στην κεντρική πλατεία του Κεραμεικού.
Επίθεση σε βάρος μετανάστη έχει καταγράψει η αστυνομία και στο Παλαιό Φάληρο. Θύμα ήταν ένας υπήκοος Μπανγκλαντές.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa