Στέλιος Βορίνας: Ο κατ΄ επάγγελμα «ανεμιστήρας λάσπης»



Στις μέρες μας υπάρχουν πλέον αρκετοί (και δυστυχώς πολλαπλασιάζονται) που πίσω από το δημοσιογραφικό επάγγελμα στήνουν μια ολόκληρη underground παράνομη δραστηριότητα για λόγους άλλοτε βιοπορισμού κι άλλοτε πλουτισμού.

Η μέθοδος άλλωστε γνωστή: είτε γίνονται τηλε-εισαγγελείς και μέσα από τα τηλεπαράθυρα παρουσιάζουν τα δήθεν αποκλειστικά ρεπορτάζ τους και …φέρνουν μεγάλες αποκαλύψεις στο κοινό, είτε μέσα από τα προσωπικά τους online blogs, στήνουν τη φάμπρικα της «αποκαλυπτικής ενημέρωσης»… Είτε και τα δύο μαζί!

Τι έχει προηγηθεί; Μα φυσικά, η χρηματική συνδιαλλαγή (ή μη), αναλόγως ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί το δυσφημιστικό δημοσίευμα και η «αποκάλυψη» (αυτού που πληρώνει για επίθεση ή αυτού που δεν πληρώνει για συγκάλυψη).

Σε μετρ αυτού του χειρίστου είδους «δημοσιογραφίας» εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια ο γνωστός τηλε-εισαγγελέας και blogο-μπλεκόμενος Στέλιος Βορίνας, που καθώς φαίνεται δεν έχει βάλει μυαλό από την 7μηνη καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση στην υπόθεση με τον αστυνομικό Ραχωβίτσα. Μάλλον τα «οφέλη» είναι τέτοια που προτιμά να του βγει το όνομα και να του μείνει το… μπικικίνι!

Μέσα λοιπόν από τη συχνότητα του Extra 3 άλλοτε, αλλά κυρίως μέσα από το επονείδιστο «ειδησεογραφικό» ιστότοπο που τον «φιλοξενεί» με το αζημίωτο, και τον οποίο …. κατ’ ευφημισμόν ονομάζει directnews.gr, επιχειρεί να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα: ζουμερές ….δήθεν….. αποκαλύψεις…

Γιατί αν ο εκβιασμός πιάσει, η «αποκάλυψη» θάβεται, μιας και το θύμα πληρώνει… Αλλά τι γίνεται όταν το θύμα δεν πληρώσει, όταν μάλιστα δεν έχει και τίποτα να κρύψει… Ο Στέλιος Βορίνας ξεκινά τη γνωστή του πρακτική: λάσπη και ο ανεμιστήρας στο φουλ για να πάει παντού!
Έχουν όμως πλέον γνώσιν οι φύλακες…



 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa