Οι Αυστριακοί που κατέβηκαν και αυτοί στο δρόμο φώναζαν «Είμαστε όλοι Έλληνες»


Εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους και διαμαρτύρονται κατά της λιτότητας, ενώ τα εργατικά συνδικάτα των ευρωπαϊκών χωρών συμμετέχουν στο European Trade Union Confederation.

Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κινητοποιήσεων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν στάση εργασίας και συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων που φφέρνει το Μνημόνιο 3.

Οι Ισπανοί βρίσκονται στους δρόμους από χθες το βράδυ και σήμερα τη σκυτάλη πήραν Ιταλοί, Έλληνες και όλοι οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου αλλά και του Βορρά. Εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης.

Στην Πορτογαλία η χώρα παραλύει σήμερα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας.
Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.

«Είναι μία ευκαιρία για όλους τους εργαζομένους να διατρανώσουν την δυσαρέσκειά τους» δήλωσε ο Αρμένιου Κάρλους, γενικός γραμματέας της CGTP, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου, που έχει προκηρύξει τη γενική απεργία.

Την ίδια ώρα και η DGB Γερμανίας πραγματοποιεί συλλαλητήριο στο Βερολίνο ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης στους Έλληνες έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.
Μάλιστα ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων Μίχαελ Ζόμερ υποστήριξε πως σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία εφαρμόζεται μία πολιτική λιτότητας στην πλάτη των πολιτών. Καταστρέφουμε αυτές τις χώρες με την περιστολή των δαπανών. «Θέλουμε θετικά μέτρα κατά της κρίσης, δηλαδή τη δημιουργία επενδύσεων κατά της κρίσης και όχι την υπέρμετρη περικοπή δαπανών».

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa