ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 9 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΩΝ


Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παραδόθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος στην μεγάλη υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων περίπου 9 εκατ. Ελλήνων. 

Πρόκειται για 50χρονο ιδιωτικό υπάλληλο σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά τα όσα είχε υποστηρίξει ο προφυλακισμένος 35χρονος συγκατηγορούμενος του, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το περίφημο ψηφιακό αρχείο. 

Μάλιστα, αύριο ο 50χρονος αναμένεται να απολογηθεί στον 3ο ειδικό ανακριτή για την ίδια κατηγορία, (της παραβίασης προσωπικών δεδομένων) με αυτή που αντιμετωπίζει ο 35χρονος και βάση της οποίας κρίθηκε προφυλακιστέος την περασμένη Παρασκευή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 35χρονος είχε υποστηρίξει πως ο 50χρονος και συγκατηγορούμενός του πλέον του έδωσε το ψηφιακό αρχείο με τα προσωπικά δεδομένα των 9 εκατ. Ελλήνων, προκειμένου να το επεξεργαστεί καθώς ήταν μη αναγνώσιμο. 

Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 35χρονος είχε αναφέρει πως δεν γνώριζε για την προέλευση του ψηφιακού αρχείου και πως δεν είχε κανένα οικονομικό όφελος από την όλη υπόθεση, ζητώντας μάλιστα να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί για να αποδειχθεί η βασιμότητα του ισχυρισμού του. 

Μέχρι αύριο οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 50χρονος ιδιωτικός υπάλληλος κρατείται στη ΓΑΔΑ. 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa