Πύργος: Βρήκε τον σκύλο του ύστερα από 6 μήνες!



Ουδέν κακόν αμιγές καλού... Αυτό θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς για την περίπτωση του Μαξ που σχετίζεται -εμμέσως- με την περίπτωση θανάτωσης σκύλου από φόλα σε γειτονιά του Πύργου, για την οποία... έγραψε η στήλη την περασμένη Κυριακή. Και το ουδέν κακόν αμιγές καλού έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό το περιστατικό αποτέλεσε την αφορμή για να βρει ο Μάξ (στη φωτο) το αφεντικό του έπειτα από -περίπου- έξι μήνες! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Ο Μαξ ήταν ένας από τους σκυλούς που περισυλλέγησαν στις 4 Μαΐου από την κεντρική πλατεία του Πύργου και οδηγήθηκαν στο χώρο που λειτουργεί -με ευθύνη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου- σαν καταφύγιο στην περιοχή της Συντριάδας.

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου ο ιδιοκτήτης του ήταν ανάμεσα σ` αυτούς που βρέθηκαν στην οδό Σωκράτους, όπου και σημειώθηκε το περιστατικό θανάτου σκύλου από φόλα. Ο ίδιος ρώτησε μέλη και ενημερώθηκε για τη δράση του συλλόγου μας και ότι διαθέτει κάποιο χώρο που φιλοξενεί αρκετά αδέσποτα αλλά και κακοποιημένα ζώα. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας βρέθηκε στον χώρο και εκεί εξελίχθηκαν ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές...

Ο Μαξ, στη θέα του ιδιοκτήτη του, ξεφύσηξε, και φανέρωσε μια απίστευτη ηρεμία... η σχέση ανθρώπου-ζώου σε όλο της το μεγαλείο!

Πλέον ο Μαξ είναι και πάλι στο σπίτι του -σε περιοχή λίγο έξω από τον Πύργο- μετά την εξάμηνη φιλοξενία του από τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου στο χώρο της Συντριάδας. Μια ιστορία με αίσιο τέλος!

ΥΓ. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε την περασμένη Κυριακή η αναφορά της στήλης στα περιστατικά θανάτωσης με φόλα σε Πύργο και Αμαλιάδα. Οι πληροφορίες μας λένε ότι στην Αμαλιάδα έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για σύσταση ομάδας φιλόζωων κι αυτό είναι σίγουρα κάτι πολύ θετικό... Ελπίζουμε κάτι ανάλογο να γίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ηλείας.

Δυστυχώς, υπήρξε κι ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν με το κρέμασμα από δένδρο σκύλου στην περιοχή της Αλφειούσας... Η «μάχη» για αλλαγή στις συνειδήσεις και αντιλήψεις που έχουν γίνει απόστημα και απειλούν θανάσιμα τα ζώα δεν είναι εύκολη και σίγουρα θα είναι πολύ μεγάλη... Απλά συνεχίζουμε!

Τα νέα του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου
Διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην προσπάθεια ανεύρεσης πόρων

Τα τελευταία νέα του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου έχουν να κάνουν με τις συνεχείς προσπάθειες για την ανεύρεση πόρων που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του χώρου που φιλοξενεί αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα στη Συντριάδα.

Δυστυχώς οι εποχές είναι άσχημες για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών -αλλά και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- κι αυτό αντανακλά στις προσπάθειες που γίνονται για οικονομική ενίσχυση.

Έστω κι έτσι όμως, οι φιλόζωοι δεν πτοούνται και δεν τα παρατάνε! Έτσι λοιπόν το τριήμερο 13-14-15 Δεκεμβρίου θα διοργανώσουν στο ισόγειο του Δημαρχείου του Πύργου (σ.σ. Λάτσειο) το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Συλλόγου που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τα αδέσποτα της πόλης.

Ο φιλοζωικός σύλλογος έχει ανταποκριθεί στα περισσότερα καλέσματα των πολιτών του Δήμου και έχει βοηθήσει στις περισυλλογές αδέσποτων και περιμένει ανάλογη ανταπόκριση στο δικό του κάλεσμα. Αλλά για το συγκεκριμένο Bazaar θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες.

Προς το παρόν ο Φιλοζωικός Σύλλογος με νέα του ανακοίνωση απευθύνει έκκληση για χρηματική βοήθεια, αφού ο τύφος θερίζει και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη 2η δόση των εμβολίων των σκυλιών που φιλοξενούνται στο χώρο της Συντριάδας.

Παράλληλα απευθύνει ευχαριστίες στα καταστήματα των κ.κ. Παναγιώτου και Τριανταφυλλόπουλου που συνεργάζονται για την αγορά τροφών. Ευχαριστεί επίσης τη «Δαίδαλος Security» και τον ιδιοκτήτη της κ. Νικολακόπουλο για την προσφορά του σε ζωοτροφές κάθε μήνα.

Βοηθήστε κι εσείς:

- Με το να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο
- Με οικονομική ενίσχυση στον τραπεζικό λογαριασμό 5600 0200 200 5490 στην ALPHA BANK
- Με δωρεές τροφίμων
- Με τη φυσική σας παρουσία στο χώρο και τη βοήθειά σας στη φροντίδα τους
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6976 711487 6945 493304
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa