Προφυλακιστέος ο 35χρονος χάκερ που έκλεψε τα στοιχεία 9.000.000 Ελλήνων


Για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα θα δικαστεί ο 35χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται ότι σκόπευε να πουλήσει το ηλεκτρονικό αρχείο σε ενδιαφερόμενους έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ, σύμφωνα με την δικογραφία οι επίμαχες καταγραφές δόθηκαν χέρι χέρι και δεν «κατέβηκαν» από το Διαδίκτυο.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο 35χρονος υποστήριξε ότι πήρε τα στοιχεία από πρόσωπο που κατονόμασε και επρόκειτο να τα επεξεργαστεί για να τα μετατρέψει σε αναγνώσιμο αρχείο, ενώ ήδηγια το πρόσωπο αυτό εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Νίκος Αγαπηνός δήλωσε ότι η ανάκριση είναι σε πρώιμο στάδιο και ότι ο εντολέας του έχει υποβάλει αίτημα άμεσης άρσης τραπεζικού απορρήτου και για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε να φανεί ότι δεν υπήρξε καμία οικονομική συναλλαγή για το επίμαχο υλικό.

Ο κ. Αγαπηνός δήλωσε επίσης ότι το πρόσωπο που κατονόμασε ο 35χρονος, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

iefimerida.gr

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa