Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα η συζήτηση για τον προϋπολογισμού με 167 βουλευτές να λένε «ναι» 128 «όχι, 4 «παρών» και ένας «απών».
Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) ενώ τον καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Διαφοροποιήθηκαν ένας βουλευτής της ΝΔ, και δύο της ΔΗΜΑΡ ενώ ένας ακόμα βουλευτής της απουσίαζε από την ψηφοφορία.
Οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητοι βουλευτές Μιχάλης Κασσής και Θεόδωρος Παραστατίδης καταψήφισαν, ενώ "παρών" δήλωσαν οι Μάρκος Μπόλαρης, Άντζελα Γκερέκου, Γιάννης Κουτσούκος καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης που έχει ανεξαρτητοποιηθεί.
Όχι σε όλα, πλην των δαπανών της Προεδρίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Πάρις Μουτσινάς και Οδυσσέας Βουδούρης ενώ απουσίαζε από τη ψηφοφορία ο Γιάννης Πανούσης. Όχι στα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης. Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σολδάτος ψήφισε ναι σε όλα, και "παρών" στα κονδύλια των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε ότι η «Οι θυσίες του Ελληνικού λαού είναι οι τελευταίες, οι αδικίες θα αποκατασταθούν και τα χρήματα της δόσης θα έρθουν έγκαιρα. Θα έρθουν ακέραια και με το παρταπάνω. Για αυτό ακριβώς δουλεύω. Γιατο παραπάνω. Είναι η ώρα των δανειστών να κάνουν πράξη όσα συμφωνήσαμε. Και θα κάνουν».
«Από αύριο γυρίζω κεφάλαιο. Δεν θα περιμένω τις επενδύσεις θα τις κυνηγήσω και έξω και μέσα. Προτεραιότητας μας» είναι, είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, «ολοκληρώνοντας τη μάχη για το δάνειο, να ξεκινήσουμε τη μάχη για την ανάκαμψη. Λύσεις αναζητούμε και λύσεις δίνουμε. Σφάλματα εντοπίζαμε και τώρα τα διορθώνουμε. Μεταρρυθμίσεις προωθούσαμε και μεταρρυθμίσεις υλοποιούμε».
O Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του άσκησε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και προέβλεψε ότι τα νούμερα και οι εκτιμήσεις που αποτυπώνονται στον Προϋπολογισμό του 2013, θα αποδειχθούν εκτός πραγματικότητας λόγω της ύφεσης.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως η κυβέρνηση προτίμησε να κρατήσει τη στάση του καλού μαθητή, κάτι το οποίο δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό, αφού όπως είπε «δεν πέρασαν λίγες ώρες από την υπερψήφιση των μέτρων και ο καλός μαθητής δεν πέρασε τη βάση». «Τον άφησαν μετεξεταστέο για Δεκέμβριο και αν...», συνέχισε και πρόσθεσε πως η η στρατηγική της κυβέρνησης έγινε κομμάτια και θρύψαλα.
Την διαβεβαίωση οτι η δόση των 31,5 δις θα εκταμιευθεί έδωσε από το βήμα της Βουλής λιγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
"Από τη θέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, με συνείδηση των λόγων μου απέναντι σε όλους τους πολίτες, που μας ακούν αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να διαβεβαιώσω, με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα και το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της χώρας θα συνεχιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εθνικής μας οικονομίας".
O Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε οτι η δόση των 31,5 δις θα εκταμιευθεί.
"Από τη θέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, με συνείδηση των λόγων μου απέναντι σε όλους τους πολίτες, που μας ακούν αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να διαβεβαιώσω, με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα και το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της χώρας θα συνεχιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εθνικής μας οικονομίας".
Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην συνεδρίαση του EUROGROUP όπου και θα παραβρεθεί και ο Υπουργός ΟΙκονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Πάντως αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι η κόντρα Γερμανίας-ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με το Mega η Κριστίν Λαγκάρντ θα προτείνει αύριο ως λύση το κούρεμα των ομολόγων του επίσημου τομέας που κατέχουν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες να γίνει χρέος βιώσιμο κάτι που ήδη απορρίπτει η άλλη, πλευρά η οποία επιμένει ότι θα ήταν καλύτερο να μειωθούν τα επιτόκια και να παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής.
Η Ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπάρχει ο φόβος να βρεθούν ανάμεσα στα πυρά κυρίως της Γερμανίας και του ΔΝΤ που όλοι απεύχονται να μην οδηγήσουν την Ελληνικό θέμα σε αδιέξοδο.