Yves Rossy, o Ελβετός Iron Man [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]


Ο Ελβετός Yves «Jetman» Rossy ήταν πιλότος μαχητικού στην ελβετική Πολεμική Αεροπορία ενώ εργάστηκε και στην Swissair πιλοτάροντας Boeing 747. Ώσπου κάποια μέρα αποφάσισε ότι προτιμάει να μην πιλοτάρει ένα σκάφος αλλά τον ίδιο του τον εαυτό…


Κατάφερε να φτιάξει ένα επαναστατικό μηχανισμό που προσαρμόζεται στην πλάτη του και τον μετατρέπει πραγματικά σε αεριωθούμενο. 

Πρόκειται για ένα ζευγάρι φτερών μήκους 2,5 μέτρων με τέσσερις μικρούς στροβιλοκινητήρες. Αυτός ο εξοπλισμός αλλά και οι εντυπωσιακές πτήσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα του έχουν δώσει τα παρατσούκλια Airman, Jetman, Rocketman και Fusionman.
Yves Rossy, o Ελβετός Iron Man
Η πρώτη πτήση του ήταν το Νοέμβριο του 2006 στο Bex, διάρκειας περίπου έξι λεπτών και εννέα δευτερόλεπτων. Στην συνέχεια ακολούθησαν η πτήση πάνω από την Μάγχη στις 26 Σεπτεμβρίου του 2008, σε 9 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα ( με ταχύτητα 299 χιλιομέτρων την ώρα), η πτήση πάνω από τις Άλπεις φτάνοντας την τελική ταχύτητα καθόδου των 304 χλμ/ώρα αλλά και η άδοξη προσπάθεια διέλευσης των Στενών του Γιβραλτάρ κατά την οποία κατέληξε στο νοσοκομείο.
Yves Rossy, o Ελβετός Iron Man
Προφανώς το πάθημα έγινε μάθημα για τον Rossy που αποφάσισε να βελτιώσει το σύστημα πτήσης του για να αποφύγει στο μέλλον παρόμοια κατάληξη.
Yves Rossy, o Ελβετός Iron Man
Στις 7 Μαΐου του 2011, ο Rossy κατάφερε με το νέο του μηχανισμό να πετάξει πάνω από το Grand Canyon στην Αριζόνα, αφού πρώτα περίμενε υπομονετικά από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να του χορηγήσει την άδεια αναγνωρίζοντας τον πρωτότυπο μηχανισμό του ως ένα κανονικό αεροσκάφος.
Απολαύστε τον Yves Rossy, τον Ελβετό Iron Man σε μια από τις πτήσεις του στο βίντεο που ακολουθεί…



dinfo.gr
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa