Oλη η φρίκη του πολέμου: Κοριτσάκι κείτεται νεκρό στην άκρη του δρόμου [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]


Όλη η φρίκη του πολέμου στην Συρία απεικονίζεται σε αυτήν την φωτογραφία… Το σώμα ενός μικρού κοριτσιού κείτεται νεκρό στην άκρη του δρόμου…. Το κορμάκι του είναι κουλουριασμένο και γεμάτο αίματα…. 
Αυτή η εικόνα που σε εμάς προκαλεί ρίγη και στιγμιαίο προβληματισμό, αποτελεί καθημερινότητα εκεί.
Το κοριτσάκι είναι ένα από τα 40 θύματα των πρωινών εκρήξεων καθώς η σύγκρουση μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Πρόεδρο Bashar al-Assad συνεχίζονται.
Σήμερα σημειώθηκαν τέσσερις εκρήξεις στην πλατεία Saadallah al-Jabari, τόσο ισχυρές όσο αυτές που σημειώνονται στην Δαμασκό.
Σε μία φωτογραφία όλη η φρίκη του πολέμου: Κοριτσάκι κείτεται νεκρό στην άκρη του δρόμου
Οι κάτοικοι, κοιτώντας το νεκρό κορίτσι που αποτελεί σύμβολο των παράπλευρων απωλειών αυτού του καταστροφικού πολέμου, ζουν με τον συνεχή φόβο του θανάτου.
Βλήμα όλμου από τη Συρία σκότωσε πενταμελή οικογένεια στην Τουρκία
Εντωμεταξύ, ένα βλήμα όλμου από την Συρία έπληξε κατοικία στη μεθοριακή κωμόπολη Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους: μία μητέρα και τα παιδιά της, μεταξύ των οποίων ήταν κι ένα 6χρονο αγοράκι.
«Μια γυναίκα διαμελίστηκε από την έκρηξη μπροστά στα μάτια μου. Υπάρχουν κι άλλοι νεκροί και τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά» δήλωσε ένας κάτοικος της Ακτσάκαλε.
Σε μία φωτογραφία όλη η φρίκη του πολέμου: Κοριτσάκι κείτεται νεκρό στην άκρη του δρόμου
Τουλάχιστον άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι η επαρχιακή κωμόπολη Ακτσάκαλε πλήττεται τακτικά το τελευταίο διάστημα από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες που εκτοξεύονται στις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Μπασάρ αλ- Άσαντ και των Σύρων αντικαθεστωτικών κοντά στη μεθόριο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν θύματα.
Στην περιοχή κατευθύνονται τουρκικές στρατιωτικές μονάδες, όπως αναφέρει η Hurriyet ενώ ο Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση στο υπουργείο. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει καλέσει σύμφωνα με πληροφορίες τους συμβούλους του προκειμένου να εξετάσουν την απάντηση της Άγκυρας στο επεισόδιο.
Σε μία φωτογραφία όλη η φρίκη του πολέμου: Κοριτσάκι κείτεται νεκρό στην άκρη του δρόμου
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa