'Ένοχος'' δήλωσε o πρώην πράκτορας της CIA Ελληνοαμερικανός Τζον Κυριακού



Ο Τζον Κυριακού δήλωσε ένοχος ενώπιον της έδρας του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Βιρτζίνια:στην κατηγορία ότι είχε αποκαλύψει την ταυτότητα ενός μυστικού πράκτορα της Υπηρεσίας ,Ο πρώην πράκτορας της CIA
παραδέχθηκε την ενοχή του,
και υποστήριξε πως αποκάλυψε το όνομά του σε ηλεκτρονικό μήνυμα που είχε αποστείλει σε δημοσιογράφο το 2008.

Ο Κυριακού θα δικαστεί τον ερχόμενο μήνα, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων και για την αποκάλυψη του ονόματος του πράκτορα. Ο ίδιος είχε αρχικά δηλώσει αθώος κατά την πρώτη ανάγνωση του κατηγορητηρίου τον Ιανουάριο.

Ο 47χρονος Ελληνοαμερικανός, εγγονός Ελλήνων μεταναστών, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, στρατολογήθηκε από τη CIA και εκπαιδεύθηκε μαθαίνοντας αραβικά. Υπηρέτησε στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Ελλάδα όταν στην επικαιρότητα επικρατούσε το ζήτημα της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.

Υποτίθεται ότι κίνητρο του Κυριάκου να προβεί στις αποκαλύψεις ήταν οι απάνθρωπες μέθοδοι ανάκρισης της CIA, ωστόσο, υπάρχουν και μαρτυρίες που μιλούν για επιθυμία εκδίκησης.  Tο βιβλίο του πάντως δεν έκανε τον θόρυβο που περίμενε ο Κυριακού όυτε τις πωλήσεις ...Η CIA υποχρέωσε και τη σύζυγό του που επίσης εργαζόταν στην υπηρεσία να παραιτηθεί

Η δήλωση αυτή ενοχής κλείνει μία από τις πολλές δικαστικές διώξεις που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση Ομπάμα κατά υπόπτων για διαρροές απόρρητων πληροφοριών.

(πηγή : ana-mpa)
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa