Παπαδημούλης για Λιάτσο: «H ΕΡΤ δεν είναι Πετρούλα»!!!


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης, αναφερθείς στην λογοκρισία της εκπομπής “Πρωινή Ενημέρωση” της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, δήλωσε μεταξύ άλλων με νόημα: “Εδώ δεν είναι Πετρούλα και δελτίο καιρού εδώ είναι δημόσια τηλεόραση…”.
Ερωτηθείς για την υπόθεση Βαξεβάνη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τοποθετήθηκε ως εξής: “Μας έχει ξεφτιλίσει παγκοσμίως η σύλληψη του Βαξεβάνη, γιατί συνελήφθει με διαδικασίες αυτοφώρου αυτός που αποκάλυψε τη λίστα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει απραξία, αδράνεια και μια χαρά τα πάντα γι’ αυτούς που τη συγκάλυπταν επί δύο χρόνια. 
Και την ώρα που θα πάρουν τουλάχιστον 13,5 δις από τις τσέπες των πιο φτωχών, παράγοντας ύφεση και ανεργία ακόμα μεγαλύτερη, την ίδια ώρα που άλλες χώρες από τέτοιες λίστες έχουν μαζέψει ήδη δισεκατομμύρια ευρώ, στο ελληνικό δημόσιο ταμείο, από αυτή τη λίστα καθώς και άλλες, δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ. Και αυτό κάνει το σκάνδαλο, όχι μόνο ένα σκάνδαλο ουσιαστικής Δημοκρατίας, όχι μόνο ένα σκάνδαλο μιας Δικαιοσύνης που λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά αλλά και φορτίζει τα πράγματα με μια τρομακτική κοινωνική αδικία”.
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην έκπληξη του πρωθυπουργού προς τους κυβερνητικούς του εταίρους, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο κ. Σαμαράς είχε τη θέση του αρχιπροσκόπου της εφαρμογής του μνημονίου… εξέθεσε, διέψευσε και ουσιαστικά εκβίασε τους συνεταίρους τους, λέγοντας εγώ είμαι το αφεντικό, σφυρίζω τη λήξη της διαπραγμάτευσης και τώρα πρέπει εσείς να αποφασίσετε μία καθαρή θέση, ναί ή όχι στα μέτρα. Συμφωνήσατε στο 99%, διαφωνείτε στο 1%, διαλέξτε τί θα κάνετε.
Η γνώμη μου είναι ότι όσοι πιο πολλοί Βουλευτές από τα τρία κόμματα της πλειοψηφίας ορθώσουν ανάστημα και πουν όχι σ’ αυτά τα μέτρα και πουν όχι σε αυτή την αντιδημοκρατική μεθόδευση του κατεπείγοντος και της μίας ψηφοφορίας, τέσσερις μήνες να συζητούν μεταξύ τους οι τροικανοί και οι αρχηγοί, λίγες ώρες οι Βουλευτές, ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσαμε, όσοι περισσότεροι πουν όχι, τόσο το καλύτερο και για την Ελλάδα και για την κοινωνία και για την Δημοκρατία και για την οικονομία. 
Δεν ξέρω πόσοι θα έχουν το νεφρό να το κάνουν, γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου σε προηγούμενες ψηφοφορίες, πώς το “όχι” γίνεται “ίσως” και το “ίσως” στο τέλος γίνεται “ναι”. Και ήδη ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε “ναι”, παρά τις διαφωνίες, παρά τις επιφυλάξεις, παρά την διαπραγμάτευση, παρά την γκρίνια προς το Σαμαρά. Η δε ΔΗΜΑΡ το προχθεσινό “όχι” το έχει μετατρέψει σε ένα “ίσως”, αν καταλαβαίνω καλά”.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa