ΠΡΟΣΟΧΗ:ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ FACEBOOK...


Για ακόμη μία φορά μία αποκάλυψη ήρθε να ταράξει τα νερά στο Facebook, καθώς αποδείχτηκε ότι το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο διαβάζει τα προσωπικά μηνύματα εν αγνοία των χρηστών και σε περίπτωση που περιέχουν κάποιον ενεργό σύνδεσμο γίνεται αυτομάτως like χωρίς να απαιτείται κάποια έγκριση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Slashgear, μπορεί το like να μην εμφανίζεται κάπου στο profil του χρήστη αλλά δεν παύει να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό το γεγονός ότι ο μετρητής likes στις σελίδες των προϊόντων ή των άρθρων είναι αναξιόπιστος και οι αριθμοί του είναι πλασματικοί.


Η απάντηση του Facebook ήταν κατηγορηματική και τόνισε ότι το φαινόμενο οφειλόταν σε ένα «αθώο» bug:

«Δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία απολύτως προσωπική πληροφορία και το Facebook δεν κάνει like αυτομάτως στα Facebook Pages εκ μέρους του χρήστη.

Πολλές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τα κουμπιά  "Like", "Recommend" και "Share" του Facebook φέρουν δίπλα τους ένα μετρητή. Αυτός ο μετρητής δείχνει τον αριθμό των φορών που οι χρήστες έχουν πατήσει τα κουμπιά και αυτών που έχουν μοιραστεί τα links των σελίδων στο Facebook. Όταν ο αριθμός αυξάνεται μέσω αποστολής ιδιωτικών μηνυμάτων, δεν ανταλλάσσονται πληροφορίες για το χρήστη και δεν επηρεάζονται οι ρυθμίσεις απορρήτου.

Πρόσφατα εντοπίσαμε ένα bug στα social plugins μας που πολλές φορές καταμετρά τα like και share δύο φορές και αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για την επίλυσή του.».
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa