Κάηκε ζωντανός άνδρας σε ορυχείο στην Νότια Αφρική. Τραυματίας άλλος ένας από σφαίρες


Ένας άνδρας κάηκε ζωντανός νωρίς το πρωί κοντά σε ορυχείο της εταιρείας Amplats στην Νότια Αφρική, στα περίχωρα του Ρούστενμπουργκ, όπου οι μεταλλωρύχοι απεργούν από τις 12 Σεπτεμβρίου.
Ένας ακόμη άνδρας τραυματίστηκε από σφαίρες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Σύμφωνα με τις αρχές, αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή της παραγκούπολης Νκάνενγκ λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα, εντόπισε άνδρα ο οποίος είχε τραυματιστεί από σφαίρες και λίγα μέτρα μακριά, έναν ακόμη άνδρα ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα.
Ο δεύτερος εξέπνευσε επί τόπου, ενώ ο πρώτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση 400 περίπου απεργών μεταλλωρύχων.
Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, η αστυνομία εντόπισε ένα πυρπολημένο ταξί, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε 40 συλλήψεις για "διατάραξη της δημόσιας τάξης".
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε ότι είναι "πολύ νωρίς" για να καθοριστεί η ταυτότητα των θυμάτων.
Η Amplats είχε ανακοινώσει την Παρασκευή την απόλυση 12.000 μεταλλωρύχων, περισσότεροι από το 40% των εργαζομένων στο ορυχείο του Ρούστενμπουργκ, το οποίο έχει παραλύσει από τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Από τις συγκρούσεις στα ορυχεία της Amplats έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, με τη Εθνική Ένωση Μεταλλωρύχων να μιλά για οκτώ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις συγκρούσεις στα ορυχεία της χώρας, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου, σε 50.
Η Νότια Αφρική συνταράσσεται εδώ και δύο μήνες από μια σειρά παράνομων απεργιών στα ορυχεία της, που ξεκίνησε από το ορυχείο πλατίνας της Μαρικάνα κοντά στο Ρούστενμπουργκ και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρη την περιοχή, στα ορυχεία χρυσού και σε μικρότερο βαθμό σε αυτά του χρωμίου και του άνθρακα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa