Και τρίτο πακέτο στήριξης βλέπουν προς την Ελλάδα


Σύμφωνα με την Deutsche Welle, πληθαίνουν οι ενδείξεις που θέλουν τις χώρες της ευρωζώνης να προσφεύγουν σε ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που συνεπάγεται η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής. 
Αυτό που μέχρι πριν από λίγες ημέρες φαινόταν αδιανόητο στο Βερολίνο, δείχνει να είναι τώρα η επικρατέστερη επιλογή, πιθανότατα σε συνάρτηση με ένα πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων.
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild, ο πρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών CDU, Φόλκερ Κάουντερ, δεν αποκλείει ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Αθήνα και μάλιστα θεωρεί πιθανό αυτό το πακέτο να «περάσει» από το Bundestag χωρίς την συμβολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους (Grüne), αλλά μόνο με τις ψήφους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, Χριστιανοδημοκράτες (CDU / CSU) και Φιλελεύθερους (FDP).
 «Κάθε φορά που απαιτήθηκε, είχαμε δική μας πλειοψηφία. Γνωρίζω όμως επίσης ότι δεν είναι εύκολη η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται και ο Στέφαν Μίλερ, πρόεδρος της ΚΟ του βαυαρικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), ο οποίος επίσης δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο παράτασης της παροχής βοήθειας προς την Αθήνα, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην Deutschlandfunk. Ο γερμανός πολιτικός του CSU δήλωσε μάλιστα πως το κόμμα του θα συμβάλλει θετικά στην επίτευξη μιας «καθαρής» πλειοψηφίας για την έγκριση ενός τρίτου πακέτου βοήθειας
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa