Το ΚΚΕ διαδήλωσε και στην ΠΑΡΕΛΑΣΗ της Σπάρτης.... [ΕΙΚΟΝΕΣ]

ΣΠΑΡΤΗ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είχε η παρέλαση της Εθνικής Επετείου στη Σπάρτη. Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου  «έκλεισε» με πορεία του ΚΚΕ που θέλησε έτσι να διαδηλώσει συντεταγμένα την αντίθεσή του στην πολιτική της Τρόικα και της ελληνικής συγκυβέρνησης αλλά....


και να αποτίσει φόρο τιμής στα μέλη του που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής «κατοχής».
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2012 μεγάλος αριθμός πολιτών με κομματικές κι ελληνικές σημαίες έδωσαν ραντεβού έξω από τις παλαιές φυλακές της Σπάρτης ( οδός Διοσκούρων και Λεωνίδου).
 Εκεί, ακριβώς την ώρα που γινόταν κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα από τις Λακωνικές Αρχές, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι με κόκκινα τριαντάφυλλα στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν στις τάξεις ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ ΕΠΟΝ.
Στη συνέχεια διαδηλώνοντας ειρηνικά και τραγουδώντας στίχους που τραγουδούσαν οι φυλακισμένοι της «κατοχής», διέσχισαν την οδό Λεωνίδου  - όπου άνδρες των ΜΑΤ «φύλασσαν» την δίοδο προς το Κενοτάφιο -  και μέσω της οδού Αγησιλάου έφθασαν στην Λυκούργου. Εκεί αφού παρακολούθησαν την παρέλαση «μπήκαν», αμέσως μετα το τελευταίο στρατιώτη, στην παρέλαση προκειμένου να διαδηλώσουν ενώπιον πολιτών και αρχών.
Ακαριαία ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας, που από το πρωί παρακολουθούσε τις κινήσεις του ΚΚΕ. Μια σειρά ανδρών των ΜΑΤ δεν επέτρεψε την πορεία έως ότου απομακρύνθηκαν από την πλατεία οι εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών.
Στη συνέχεια η πορεία του ΚΚΕ προχώρησε, ειρηνικά αλλά με πύρινα συνθήματα και διέσχισε την Λυκούργου και διαλύθηκε.Στην κορυφή της πορείας ήταν αιρετοί και πολιτικά στελε΄χη του ΚΚΕ Λακωνίας και αντιστασιακοί.

ΠΗΓΗ:Notospress
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa