Αθώος ο φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου που τον είχαν σαπίσει στο ξύλο οι αστυνομικοί, γνωστός ως «θύμα της ζαρντινιέρας» [ΒΙΝΤΕΟ]



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, γνωστός ως «θύμα της ζαρντινιέρας», για την κακοποίηση του πριν από έξι χρόνια από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός Κύπριος, στον οποίο το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάιο επιδίκασε ως αποζημίωση για τον βάναυσο τραυματισμό του το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ, «συμμετείχε σε ομάδα αγνώστων που από το προαύλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκσφενδόνιζε εναντίον των αστυνομικών τεμάχια μαρμάρων και σκυροδέματος, με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στους παθόντες κίνδυνο για τη ζωή τους».

Στο δικαστήριο εναντίον του κατέθεσε ένας αστυνομικός ο οποίος ανέφερε ότι τον είδε με διόπτρα να βγαίνει από τους χώρους του ΑΠΘ όπου ήταν συγκεντρωμένες ομάδες ατόμων που προκαλούσαν επεισόδια, υπέπεσε όμως σε αντιφάσεις. Άλλοι αστυνομικοί  υποστήριξαν ότι αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη του.


Το Βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Κατά την απολογία του, ο νεαρός άνδρας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, περιγράφοντας καρέ-καρέ τις σκηνές του ξυλοδαρμού.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του Αυγ. Δημητρίου λόγω αμφιβολιών.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa