Επίδειξη δύναμης από Χρυσή Αυγή


Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης -ανάμεσά τους και πρώην βουλευτής- έστειλαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι 45χρονο, όταν τους αποκάλεσε φασίστες

Χρυσαυγίτες με επικεφαλής -όπως καταγγέλλεται- τον πρώην βουλευτή Νικήτα Σιώη- ξυλοκόπησαν άγρια 45χρονο, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στις Σέρρες και τον έστειλαν στο νοσοκομείο.

Το «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής έκανε βόλτα και επίδειξη δύναμης σε κεντρικό δρόμο των Σερρών και τρία μέλη της επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα στον 45χρονο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία τους.



Χθες το θύμα, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έκανε ράμματα στο κεφάλι, κατέθεσε μήνυση χωρίς σε αυτήν να κατονομάσει τους δράστες του περιστατικού, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ανάμεσά τους και μάλιστα πρώτος στη σειρά ήταν ο Ν. Σιώης, ο οποίος εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου και παραιτήθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, επικαλούμενος φόρτο εργασίας αν και ήταν άνεργος, για να τοποθετηθεί στη συνέχεα σε θέση μετακλητού υπαλλήλου της Βουλής στο γραφείο του Μιχαλολιάκου.

Μια ομάδα 25-30 νεαρών, που φορούσαν μπλούζες τις Χρυσής Αυγής, είχαν σημαίες με τα διακριτικά της οργάνωσης, ελληνικές σημαίες και κοντάρια, έκαναν πορεία το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική οδό Χατζηιακώβου των Σερρών, όπου βρίσκονται πολλά καφέ και μπαρ.

Ο 45χρονος καθόταν με μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων και στη θέα των ακροδεξιών τούς κάλεσε να φύγουν, λέγοντας «εδώ δεν περνά ο φασισμός».

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση σε έντονους τόνους και τότε τρία μέλη της Χρυσής Αυγής τού επιτέθηκαν, του έριξαν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και τις αισθήσεις του, και στη συνέχεια, ενώ είχε πέσει στο έδαφος, τον χτυπούσαν στο κεφάλι.






 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa