Είπε και λάλησε ο Παπούλιας στη Θεσσαλονίκη...



Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη. Στις δηλώσεις του μνημόνευσε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και το βαλκανικό έπος και έδωσε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα στον ελληνικό λαό.

Μιλώντας για την επέτειο τις 28ης Οκτωβρίου, ο κ Παπούλιας δήλωσε: « Σήμερα γιορτάζουμε 2 μεγάλες επετείους. Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, όταν ο ελληνικός στρατός εξόρμησε να πραγματώσει το όνειρο του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα με τις νίκες του στρατού και την υποστήριξη του ελληνικού λαού, πέτυχε να πραγματοποιήσει τα όνειρα που προσδοκούσε ο ελληνισμός»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «δεύτερο μεγάλο σταθμό που γράφτηκε στα βουνά της Αλβανίας». Όπως αναφέρει, «Η καθυστέρηση των χιτλερικών στρατευμάτων ήταν καίριας σημασίας» αφού όπως τόνισε η καθυστέρηση αυτή, ανάγκασε το στρατό του Χίτλερ να βρεθεί στη Μόσχα μέσα στο βαρύ χειμώνα ανακόπτοντας έτσι την πορεία του.

Ωστόσο ο κ Παπούλιας πρόσθεσε ότι αυτή τη συμβολή της Ελλάδας «πολλοί την ξεχνούν γιατί δε θέλουν να αναγνωρίσουν τι χρωστάει η Ευρώπη στη μικρή Ελλάδα»

Τέλος έδωσε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα για την χώρα που μαστίζεται από την κρίση «Ο λαός δοκιμάζεται σήμερα αλλά έχει την ψυχή του βαλκανικού έπους».

«Θα βγούμε από την κρίση και πρέπει να βγούμε από την κρίση» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι και μετά από μεγάλες ήττες του παρελθόντος η Ελλάδα αποκατέστησε τη σημασία της σε όλο τον κόσμο

 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa