Βουλευτής: «Θα καπνίζω όπου γουστάρω»

Σάλο έχουν προκαλέσει τα όσα φέρονται να εκτυλίχθηκαν εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, ανάμεσα σε τρεις βουλευτές και τον –επίσης- βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, οι τρεις βουλευτές πιάστηκαν στα… πράσα εντός Κοινοβουλίου από τον συνάδελφό τους να καπνίζουν.

Στην παρατήρηση που τους έγινε να καπνίζουν έξω από την αίθουσα του Κοινοβουλίου, μία εκ των τριών βουλευτών-ομολογουμένως θερμοαιμη- του απάντησε ως εξής: «Θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω».

H συμπεριφορά των τριών «θεριακλήδων» βουλευτών ενόχλησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Κατά του Καπνίσματος, καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, ο οποίος σε ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Βουλής ανέφερε τα εξής:

«Αξιότιμε κ. πρόεδρε, 
Οδυνηρή έκπληξη προκάλεσε στον κάθε Έλληνα πολίτη το γεγονός, ότι τρία μέλη του Κοινοβουλίου εντοπίσθηκαν να καπνίζουν στο διάδρομο της Βουλής, ακριβώς έξω από την αίθουσα της Γερουσίας. 
Και το ακόμη χειρότερο είναι, ότι όταν τους έγινε παρατήρηση από τον βουλευτή κ. Ανδρέα Ψυχάρη, ότι αυτό ήταν παράνομο, μια εξ αυτών (γυναίκα και ιατρός μάλιστα) φέρεται, κατά το σχετικό δημοσίευμα στο διαδίκτυο να είπε "θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω". 
Μια σύντομη προσέγγιση του συμβάντος οδηγεί σε απογοητευτικές διαπιστώσεις: 

1.Συνειδητή παραβατική συμπεριφορά από ανθρώπους που έχουν δώσει όρκο στην τήρηση του Νόμου. 
2.Έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στο χώρο του Κοινοβουλίου από τα ίδια τα μέλη του. 
3.Επίδειξη πρωτοφανούς θρασύτητας στην υπόδειξη του λάθους. 
4.Έλλειψη ιατρικού ήθους. 
Είναι βέβαιον, κύριε Πρόεδρε, ότι δεν ευλογείτε τα παραπάνω. 
Η προσδοκία, όμως όλων μας, είναι να κάνετε κάτι, δεδομένου ότι, το παθητικό κάπνισμα είναι η πιο διαδεδομένη μορφή σκληρής βίας στη σημερινή κοινωνία». 
                 
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa