Αισιόδοξος ο Στουρνάρας μετά την πολύωρη σύσκεψη...



Αισιοδοξία για ΔΗΜΑΡ και ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης μετά τη μαραθώνια ευρεία κυβερνητική σύσκεψηώστε μέχρι την Τετάρτη, που θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα, να έχουν διευθετηθεί όλες οι εκκρεμότητες.
Εξερχόμενος μετά από έξι ώρες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την πρόοδο και τις εκκρεμότητες που έχουν απομείνει και σημείωσε ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος για τα προαπαιτούμενα.
Ερωτώμενος για τη ΔΗΜΑΡ απάντησε πως είναι αισιόδοξος άνθρωπος.
Νωρίτερα, εξερχόμενος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι έως την Τετάρτη θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί όλες οι εκκρεμότητες.
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει -μεταξύ άλλων- ότι οι αποζημιώσεις καθηλώνονται στα 16 χρόνια συνεχούς απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη.
Επίσης, ότι έως το τέλος του 2013 θα φύγουν από το Δημόσιο 25.000 υπάλληλοι, με τους αποδεδειγμένα επίορκους να απολύονται μέσα στο 2013. Η ΔΗΜΑΡ πάντως εμμένει στην άρνηση των προτάσεων με τις αλλαγές στα εργασιακά που ζητά η τρόικα, με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε την Πέμπτη.
Την ερχόμενη Τετάρτη το Eurogroup θα συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, για την Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, αναμένεται να αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ θα συζητηθούν και όλα τα άλλα θέματα που αφορούν τη χώρα μας, όπως η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, η χρηματοδότηση της επιμήκυνσης και η βιωσιμότητα του χρέους.
Σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου, η ευρωζώνη εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης μιας διετούς παράτασης στην Ελλάδα, προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δημοσιονομική της προσαρμογή.
 
κατασκευή & ανάπτυξη blogger Villa